Cum. Mar 29th, 2024

İş Sanat yeni sezonunu, Maximum Uniq Hall’da 12 Kasım Cuma saat 20.30’da, orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Ensemble konseri ile açacak. Konserin solisti Macar çellist István Várdai olacak.

2014 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile verdiği konserin ardından ikinci defa İstanbullu seyircisiyle İş Sanat’ta buluşacak Macar çellist István Várdai, 1985 yılında aramızdan ayrılan ünlü çellist Jacqueline du Pré’nin dünyaya tanıttığı Edward Elgar’ın çello konçertosunu seslendirecek. Prix Montblanc’ta ‘dünyanın en umut veren müzisyeni’ ödülünün sahibi olan Várdai’ın çaldığı enstrüman Jacqueline du Pré’ye ait.

Geçtiğimiz sezon çoğunluğu bağımsız çalışan müzisyenlerden oluşan İstanbul Ensemble, İş Sanat’ın çevrimiçi ‘Dayanışma ve Umut’ sezonunun sembolü haline gelmişti. 21. Sezonun açılış ve kapanış konserlerinde yer alan topluluk, bu sezon 60 kişiden oluşan kadrosuyla Türkiye’nin önde gelen orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in batonu altında İş Sanat’ın açılış konserini gerçekleştirecek.

Rengim Gökmen, 1988 yılında İtalya Hükümeti tarafından opera sanatının tanıtımı ve gelişimine katkılarından dolayı ‘Şövalye’ nişanı ile 1999 yılında Cumhurbaşkanlığı Yüksek Kültür ve Sanat Nişanı ile onurlandırılmış, sayısız ödül ve uluslararası nişana layık görülmüştür. Rengim Gökmen, 1995 yılında Kültür Bakanlığı tarafından ‘Yılın En İyi Şefi’, 1997 yılında TOBAV tarafından ‘En Başarılı Opera Şefi’ seçilmiştir.

Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde, ABD’de ve Güney Amerika’da konserler yöneten Rengim Gökmen’in şefliğinde 12 Kasım’da gerçekleşecek açılış konserinin repertuvarında ayrıca Gioacc­hino Rossini’nin ‘Hırsız Saksağan Uvertürü’ ve Ludwig van Beethoven’ın ‘Pastoral’ Senfonisi yer alacak.

Konserin solisti Várdai, Münih ARD (2014), Uluslararası Tchaikovsky (2007) gibi dünya çapında pek çok yarışmada ödül aldı. Aralarında Mikhail Pletnev, Ádám Fischer, Zoltán Kocsis, Howard Griffiths, Gilbert Varga ve Mariinsky Orkestrası, Rus Ulusal Orkestrası, L’Orchestre de Chambre’nin de olduğu dünyaca ünlü müzisyenler ve orkestralarla birlikte sahne aldı.

12 Kasım Cuma saat 20.30’da Maximum Uniq Hall’da gerçekleşecek konserin biletleri İş Kuleleri Salonu, Maximum Uniq Hall ana gişelerinin yanı sıra tüm Biletix satış noktalarından temin edilebilir. İş Sanat’ın konser biletleri öğrencilere özel olarak 20 TL’den satılmaktadır.

Biletler Maximum Kart sahiplerine yüzde 10 indirimle satışa sunulmaktadır.

Pandemi koşulları nedeniyle İş Sanat’ın konserleri yüzde 50 kapasiteyle satışa sunuluyor. Konserlere katılacak izleyicilerin biletleriyle birlikte aşı kartlarını veya son 48 saat içinde yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini görevlilere ibraz etmeleri gerekiyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen