Paz. Eki 27th, 2024

Akbank Sanat Aralık ayında kültür sanat aktifliklerine “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında toplumsal medya kanallarında devam ediyor.

Çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, Aralık ayında eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarına minikleri davet ediyor.

Sanat eğitmeni Barış Karayazgan tarafından hazırlanan atölye çalışmaları cumartesi günleri Akbank Sanat Youtube kanalından izlenebilecek.

4 Aralık 2021, Cumartesi

Ailece DEV Resim

Bu DEV aktivitede çocuklar kendilerini ailelerin yardımı ile harika fotoğraflara dönüştürecekler. Yetişkinler bu aktivitede çocukların asistanı olarak yaşayacakları yaratıcı ve eğlenceli sürece takviye verecekler. Daima birlikte çokça çizip çokça boyayacağız. Hatta kesim bile yapabiliriz. Çok renkli, eğlenceli ve DEV bir çalışma olacak!

Malzemeler : Büyük boyutlu(120cmX100cm) Kraft/paket kağıdı, kuru boyalar, pastel boyalar, guaj boyalar, makas, fırça, kurşunkalem, silgi

11 Aralık 2021, Cumartesi

Kintsugi ile Heykel

Kintsugi, yani Japonca “Altın Doğrama”, kırılan bir nesnenin altın yahut gümüş tozu karıştırılmış bir yapıştırıcı (reçine benzeri) ile onarılmasına denir. Bir ideoloji olarak, bir objenin kırılmasını onun tarihinin bir kesimi olarak ele alır ve ona değerli bir “tecrübe” olarak yaklaşır ve artık daha “tecrübeli” bu nesneyi daha kıymetli olarak görür. Biz de konuttaki bir nesneyi renkli hamurlarla eğlenceli bir biçimde “Kintsugi” ideolojisinden yola çıkarak onu kullanarak çok özel bir heykele dönüştüreceğiz. Hem bir ileri dönüşüm hem de yaratıcı bir heykel çalışması olacak!

Malzemeler : Kırık (tercihen 5-8 modülden oluşan) bir nesne, renkli hamurlar(hava ile kuruyan), kağıt bant

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen