Pts. May 27th, 2024

Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu Lideri Canan Güllü, Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette Lider Çerçioğlu’yla Acil Yardım Çizgisi İşbirliği Protokolü’nü imzalayan Güllü “Bu protokolle şiddetsiz bir Türkiye hayalimizin bir adım daha ötesine geldik. Birlikte daha güçlüyüz” dedi. Lider Çerçioğlu’yla birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kız yurdu ve Otizm Dayanak Merkezi ile Halk Ege Et’i de ziyaret eden Güllü, yapılan başarılı çalışmalar karşısında hayran kaldığını belirterek Lider Çerçioğlu’nu tebrik etti.

Bilhassa bayana karşı şiddetin azaltılmasıyla ilgili çalışmalarıyla en önde gelen kurumlardan olan Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu ile Aydın Büyükşehir Belediyesi ortasında Aydın’da mümkün şiddet olaylarında gereksinim duyulacak dayanak için Acil Yardım Çizgisi İşbirliği Protokolü imzalandı. Federasyon Lideri Güllü ile Lider Çerçioğlu ortasında imzalanan protokolle Aydın’da yaşayan vatandaşlar, şiddet hadiselerinde gereksinim duydukları dayanak için Türkiye Bayan Dernekleri Federasyonu’na bağlı dayanak sistemlere istedikleri an ulaşabilecek.

Güllü: Türkiye’de belediye başkanlığının en âlâ örneklerinden birisi
İmza merasiminde konuşan Güllü “Her zamankinden bir ayrım getirerek söylemek isterim ki bir bayan belediye liderin odasında, makamında olmak beni ayrıyeten gururlandırıyor. Her vakit söylediğim üzere karar sistemlerinde bayanların olması Türkiye’yi aydınlığa, çağdaşlığa taşıyacaktır. Türkiye’deki şiddet oranları üzerindeki çalışmalarımız da bölgede daha güçlü önleyici siyasetler oluşturacak” biçiminde konuştu. Güllü, “Bugün çok farklı bir bakış açısıyla buradan çıkacağız. Türkiye’de belediye başkanlığının en güzel örneklerinden birisi olarak sevgili hemcinsimi görerek bugün Ankara’ya daha memnun ve daha huzurlu döneceğim. Bu protokolle şiddetsiz bir Türkiye hayalimizin bir adım daha ötesine geldik. Birlikte daha güçlüyüz” sözlerini kullandı.

Başkan Çerçioğlu: Şiddetsiz bir gelecek istiyoruz
Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarının altını çizen Lider Çerçioğlu ise protokolü “Bu protokolü hem Aydın’da hem de tüm Türkiye’de şiddetsiz bir gelecek umuduyla imzalıyoruz. Her vakit beraberiz” sözleriyle kıymetlendirdi.

Kesin zımnilik temeliyle çalışan Acil Yardım Sınırı (AYH) 0212 656 96 96 -0 549 656 96 96 numaralı telefonlardan hizmet veriyor.

Aydın’da bayan kooperatifleri destekleniyor
Lider Çerçioğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan Halk Ege Et’in marketini ziyaret eden Güllü, hayranlığını tabir ederken bayan kooperatiflerinin eserlerinin satılmasından duyduğu memnuniyeti tabir edip “Kooperatifçilik istihdamın en hoş desteklenme modeli. Bayan kooperatiflerinin desteklenmesini çok önemsiyoruz. Bu, bir bayan belediye liderinin bir bayana katkısı ve bir bayanın kız çocuğuna katkısı… Bu sürdürülebilirlik” dedi.

Her vakit bayan kooperatiflerinin yanında olduklarını vurgulayan Lider Çerçioğlu’yla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin kız yurdunu ve Otizm Dayanak Merkezi’ni de gezen Güllü, Aydın’da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan projelerden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen