Pts. Eki 7th, 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli sanatçı Ayşe Aydın’ın ayaklarıyla yaptığı fotoğrafların standı açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi fuayesinde manalı bir standa mesken sahipliği yapıyor. Engelli sanatçı Ayşe Aydın’ın ayakları ile yaptığı 90 tablonun bulunduğu standın açılışını Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Toplumsal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen stantta konuşan Tuncer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün milletlerarası bir farkındalık günü olduğunu söyledi.

SEVGİ VARSA MAHZUR YOKTUR

Tuncer, “Sevgi varsa mahzur yoktur dediğimiz bir gün. Burada hazırladığı sanat yapıtlarını bizlerle paylaşan bedelleri sanatkarımızın huzurunda bütün engelli bireylerimize hürmetlerimi iletiyorum. Türkiye nüfusunun yüzde 13 engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de engelli bireylerin topluma tam ve eşit iştiraklerini sağlamayı, refahlarını her daim arttırmayı ve geliştirmeyi misyonumuz olarak kabul ediyoruz. Bu şuurla üzerimize düşen misyonu her daim yerine getirmeye devam edeceğiz. Liderimizin önderliğinde pürüz kalmayacak, engelli vatandaşlarımızın da toplumun her kısmına tam ve eşit olarak iştiraklerini sağlayacağız” diye konuştu.

REHABİLİTASYON MERKEZİNDE ÖĞRENDİ

Engelli Sanatçı Ayşe Aydın 2016 yılından beri tablolara tartı verdiğini belirterek, “Tablo yaptığımda kendimi keyifli hissediyorum. Engellilere mani yok. Birçok teknik kullanarak tablolarımı oluşturuyorum. Birtakım tablolarda atıkları kullandım” dedi. Sanatkarın ablası Gülümser Yalçın, kardeşinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gördüğünü söyleyerek, “Ayşe, iş atölyelerinde öğrendiklerini meskende uyguladı. Ellerini kullanamadığı için ayaklarıyla yapıtlarını yapıyor” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen