Cum. May 3rd, 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun “2021 Yunus Emre Yılı” kararı almasının akabinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu’nda özel bir konser düzenledi. “Yunus Emre Yılı Özel Konseri”ne; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, milletvekilleri ve çok sayıda Başkentli katıldı. Yavaş konserde yaptığı konuşmada, “ Bizler Yunus Emre’nin, Mustafa Kemal Atatürk’ün müsaadeden gideceğiz” dedi.

UNESCO’nun “2021 Yunus Emre Yılı” kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa bir konser aktifliği düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Salonu’nda Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın konut sahipliğinde gerçekleştirilen özel konsere; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Eskişehir Belediye Lideri Yılmaz Büyükerşen, milletvekilleri ve Başkentliler katıldı.

YAVAŞ: “BİZLER YUNUS EMRE’NİN, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MÜSAADEDEN GİDECEĞİZ”

Eskişehir Senfoni Orkestrası ile Kent Tiyatroları tarafından hazırlanan “Yunus Emre Yılı Özel Konseri”nin açılışını “Belediyeciliğin duayen ismi Yılmaz Büyükerşen ve çok pahalı sanatçılarımızla birlikte bu hoş akşamı düzenledik. Emek veren herkese çok çok teşekkür ediyorum” kelamlarıyla yapan Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz üzere Ankara kısa bir müddet de olsa sanattan uzak kalmıştı ancak başşehir olup da sanatta öne geçmeyen bir tane gelişmiş ülke yoktur. Onlarla yarışabilmemiz için Ankara’nın sanatın ve kültürün de başşehri olması lazım. Bu nedenle sonuna kadar bu hususta çalışmaya devam edeceğiz. Bizler o duru Türkçesi ile 700 yıldan fazla yaşayan Yunus Emre’nin müsaadeden giderek Mustafa Kemal Atatürk’ün müsaadeden giderek inşallah Ankara’mızı çok daha ileri düzeye götürmek istiyoruz. Şayet lisan, kin ve nefret lisanı olsaydı 700 yıl yaşamazdı. Yunus’un sevgi lisanı, müsamaha lisanı inşallah hepimize ışık tutacak, daha kaç 700 yıllar yaşayacak.”

Makamların süreksiz olduğunu da vurgulayan Yavaş konuşmasını Yunus Emre’nin “Mal sahibi, mülk sahibi hani bunun birinci sahibi? Mal da palavra mülk de palavra var biraz da sen oyalan” kelamlarıyla sonlandırdı.

Eray İnal’ın orkestra şefliğini yaptığı konserin akabinde Yavaş, Başkent’e okumaya gelen lakin konaklama sorunu yaşadıkları için Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt ve otellere yerleştirilen üniversite öğrencilerinin ağır ilgisiyle karşılaştı. Yavaş öğrencilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen