Cts. Haz 29th, 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi Akseki’nin Geriş, Cendeve, Menteşbey ve Kepezbeleni Mahallelerinde üreticilere sulama borusu dayanağı sağladı.

Yerelden kalkınma amacıyla üreticinin her alanda yanında olmaya uğraş gösteren Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin sulama borusu dayanakları sürüyor. Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Akseki’nin 4 mahallesinde üreticilere 2100 metre sulama borusu dayanağı sağlandı.

KURAKLIKLA UĞRAŞ

Gelecekte tarım üretimini olumsuz etkileyecek susuzluk, kuraklık ve iklim değişikliğiyle ilgili mümkün sıkıntıların önüne geçmek için çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediyesi, sulama projelerine büyük ehemmiyet veriyor. Tarım topraklarında randımanın artması ve sulama suyu gereksiniminin karşılanması için gerekli olan alt yapı ve tesislerin üretimini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, gelen talepler doğrultusunda sulamada kayıpların önlenmesi maksadıyla boru ve vana dayanağı de sağlıyor.

SU KAYIPLARI ÖNLENECEK

Son olarak Akseki ilçesinde Geriş Mahallesi’nde üreticilere 900 metre, Cevdeve Mahallesi’nde 600 metre boru verildi. Menteşbey ve Kepezbeleni Mahallelerinde de yaklaşık 600 metre sulama borusu dayanağı sağlandı. Bu sayede sulamada yaşanan kayıplar en aza inecek ve üreticiler daha az su kullanarak daha fazla randıman elde edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen