Paz. Eki 27th, 2024

Fırtınaya karşı seferber olan Büyükşehir grupları, vatandaşların rastgele bir sorun yaşamamaları için büyük efor sarf etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi grupları, şiddetli yağış, lodos ve fırtına ikazına karşı teyakkuza geçti. Büyükşehir’in tüm grupları, fırtına nedeniyle yaşanan olaylara gündüz saatlerinde ve gece uzunluğu müdahale etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi grupları, meteorolojiden bildirilen şiddetli yağış ve fırtına ikazına karşı teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediyesi tüm üniteleri ile yağış ve fırtına nedeniyle gelen ihbarlara anında müdahale etti. Fırtına nedeniyle kent genelinde kimi ağaçlar devrildi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı grupları, çabucak olay yerlerine intikal ederek devrilen ağaçları kaldırıp, muhtemel tehlikelerin önüne geçti. Kimi parklarda ziyan gören ve tehlike arz eden ağaçlar da takımlar tarafından budandı.

EKİPLER TEYAKKUZA GEÇTİ

İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı grupları, kent genelinde devrilen ağaçlara, uçan çatılara müdahale etti. Takımlar, Çayırova’dan Kandıra’ya kadar birtakım yol kenarları ve parklarda devrilen ağaçları kaldırarak trafiğin ve yaya yolunun açılmasını sağladı. 17 araç ve 100 kişilik misyonlu işçi ile sabaha kadar mesai yapan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı grupları, gündüz saatlerinde 600 işçi ile alanda temizleme süreci yapıyor. 12 ilçede 75 araç ve 160 işçi ile misyon yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de yaşanan aksiliklere karşı canla başla çalıştı. Kentin 12 noktasında devrilen ağaçlara, uçan çatı ve tabelalara müdahale eden Kocaeli İtfaiyesi kent genelinde mümkün çatı, kiremit uçması ve tabela düşmesine karşı gece uzunluğu güvenlik önlemi aldı.

A GRUBUNDAN ANINDA MÜDAHALE

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde vazife yapan “A Takımı” takımları, dün gece yaşanan şiddetli lodos nedeniyle teyakkuzdaydı. Kocaeli’de tesirli olan lodos ve sağanak yağış deneniyle sabaha kadar teyakkuzda olan A Grubu grupları, yola savrulan çatı ve ağaçları kaldırarak aksiliklerin önüne geçti. Gruplar ayrıyeten, Arızlı Merkez Camii’nin yan yatan minaresine müdahale ederek, devrilmesini önledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi A Grubu takımları, ayrıyeten vilayet genelinde yola devrilen çatı, ağaç ve ağaç kollarının paklık işlerini de gerçekleştirdi.

CAMİNİN MİNARESİNE KAYNAK

Özellikle kırsal mahallelerde yaşanan aksiliklere müdahale ederek, vatandaşların yardımına koşan A Grubu, lodos nedeniyle yola devrilen çatı, ağaç ve ağaç kollarının kaldırarak, paklığını gerçekleştirdi. Ayrıyeten ziyan gören ahır ve samanlıklardaki aksiliklere da müdahale ederek, vatandaşlara yardımcı oldu. Şiddetli lodosun tesiriyle Arızlı Merkez Camisi’nin minaresinin yan yattığı ihbarını alan gruplar, çabucak olay yerine ulaştı. Yapılan incelemede rüzgarın şiddetiyle devrilme tehlikesi yaşayan minareye gruplar çabucak müdahale etti. Çelik konstrüksiyon kısımlarına kaynak yaparak sağlamlaştıran takımlar, minarenin devrilmesini önledi. Minarenin eski haline getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen