Sal. Eki 8th, 2024

Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Muhittin Böcek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen aktiflikte engelli bireyler ve aileleriyle bir ortaya geldi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle engelli bireyler ve ailelerine yönelik özel program düzenledi. Cam Piramit’te düzenlenen aktiflikte Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde eğitim gören engelli öğrenciler dans ve müzik gösterisi sundu.

DERNEKLER KATILDI

Etkinliğe Türkiye Sakatlar Derneği, Etkin Engelliler Spor Kulübü Derneği, Antalya İşitme Engelliler Derneği, 6 Nokta Körler Derneği, Pürüz Tanımayanlar Derneği, Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği, Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü, Türkiye, Zihinsel Yetersiz Çocuk Yetişkinler ve Muhafaza Derneği, Özel Sportmenler Gençlik ve Spor Derneği, Antalya Otistik Bireyler Derneği, ASAT Spor Kulübü, Manisiz Hayat Gençlik ve Spor Kulübü, Döşemealtı İşitme Engelliler Futbol Kulübü, Manisiz Hacettepe Gençlik Spor Kulübü Antalya Vilayet Temsilciliği, Özel İhtiyaçlı Bireyleri Destekleme Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Dayanışma Derneği, Yansıma Özel Sportmenler, Çölyak Derneği ve Batı Akdeniz Çölyak Derneği katıldı.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Özel günde engelli bireyleri yalnız bırakmayan Antalya Büyükşehir Belediye Lideri Böcek ve UYGUN Parti Antalya Vilayet Lideri Mehmet Başaran sevgi şovlarıyla karşılandı. Lider Böcek, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle buluşamadıklarını hatırlatarak, ” Mahzur tanımayan çocuklarımızla bir arada olmaktan çok memnunum. Geçen sene bugün 3 Aralık’ta Akdeniz Üniversitesi’nden taburcu olduğum gündü. Bu özel çocuklarımız “Muhittin Amca sana daima dua ettik” dediler. Sizlere dualarınız için teşekkür ediyorum. Engellilerimizin, Antalya halkımızın ve STK’larımızın buyruğunda olmaya devam edeceğim. Sevgili çocuklarımıza gece gündüz demeden dayanak olan bütün anne babaların ellerinden öpüyorum. Manisiz hoş günlerde buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın” diye konuştu.

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

Başkan Böcek aktiflikte üstün lige yükselerek kupa kaldıran ASAT Tekerlekli Sandalye Basketbol Kadrosu ile ASAT Spor Kulübü Ampute Futbol Grubu oyuncularını tebrik ederek, armağan verdi. Dünya Engelliler Günü’ne özel hazırlanan programda engelli öğrenciler söylenen türküler, folklor ve dans şovları ile doyasıya eğlendi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen