Cum. May 3rd, 2024

2021 Türkiye ralli dönemi 27-28 Kasım tarihlerinde düzenlenen Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ve son ayağı İstanbul Rallisi ile sona erdi. Avrupa’dan Şampiyonluklarla dönen Castrol Ford Team Türkiye, 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da tepeyi kimselere bırakmadı. Avrupa Ralli Kupası Finali’nden “Gençler” ve “İki Çeker” Şampiyonluğu ile dönen Castrol Ford Team Türkiye, 2021 Türkiye Ralli Dönemini ‘Markalar’, ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ Şampiyonu olarak büyük başarılarla geride bıraktı.

Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ve son ayağı olan İstanbul Rallisi’ni muvaffakiyetle tamamladı. Kasım ayının başında ülkemize birinci kere Avrupa Ralli Kupası Gençler Şampiyonluğu ve İki Çeker Şampiyonluğunu Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever ile kazandıran Castrol Ford Team Türkiye, Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda ‘Markalar’, ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ Şampiyonu olarak Türkiye’de hedeflediği bütün unvanları kazandı.

Castrol Ford Team Türkiye, böylelikle Shell Helix 2021 Türkiye Ralli ‘Markalar’ Şampiyonluğunu kazanarak toplamda 15. ‘Markalar’ ve ‘Takımlar’ Şampiyonluğunu elde ederek kırılması güç bir rekoru daha da geliştirmiş oldu.

Emre Hasbay – Burak Erdener ikilisinden iki şampiyonluk birden

Türk ralli sporunda genç pilotları desteklemeyi gaye edinmiş Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotlarından Emre Hasbay İstanbul Rallisi sonunda arabası Ford Fiesta R2T ile Shell Helix 2021 Türkiye Ralli ‘Genç Pilotlar’ Şampiyonu olurken tıpkı vakitte co-pilotu Burak Erdener ile Shell Helix 2021 Türkiye Ralli ‘İki Çeker’ Şampiyonluğunu da kazandılar.

Ali Türkkan her yarışta daha da hızlanıyor

Castrol Ford Team Türkiye’nin, ülkemize bu yıl Avrupa Ralli Kupası ‘Gençler’ ve ‘İki Çeker’ Şampiyonluklarını kazandıran genç pilotu Ali Türkkan, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda iki rallide yarış dışı kalmasına karşın finişe ulaştığı rallilerde güçlü iki çeker arabası Ford Fiesta Rally4 ile gösterdiği yüksek performansıyla grup arkadaşı Emre Hasbay’ın çabucak ardında hem Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda hem de ‘Gençler’ ve ‘Pilotlar’ Şampiyonalarını 2. sırada bitirdi.

Batuhan Memişyazıcı’nın ‘Co-pilotlar’ şampiyonluğunu kazanma ihtimali devam ediyor

Bu yıl 4 çeker Ford Fiesta R5 ile birinci dönemini geçiren Ümit Can Özdemir yeni arabasına alışmak için başladığı ralli döneminde aracına ziyadesiyle alıştığını gösterdi ve dönemin son iki yarışını kazanarak Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı kıl hissesi farkla 2. sırada bitirdi. Deneyimli co-pilotu Batuhan Memişyazıcı’nın ise Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Co-Pilot Şampiyonası’nı kazanma ihtimali hala kelam konusu. Rakibinin bir yarışa farklı bir co-pilot ile katılması nedeniyle dönemi eşit puanla bitiren Batuhan Memişyazıcı temyiz kararından sonra Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Co-Pilot Şampiyonluğu’nu kazanabilir.

Mahalli Kupalarda da birincilikler Castrol Ford Team Türkiye pilotlarının

Türkiye Ralli Şampiyonası yarışlarının içerisinde Mahalli Kupa olarak koşulan Şevki Gökerman Ralli Kupası’nda yarışan takımımız Okan Tanrıverdi – Sevilay Genç ikilisi Ford Fiesta R2 ile 2021 yılında kupanın galibi oldular. Şevki Gökerman Ralli Kupası ikinciliği ve ‘Kategori 3’ birinciliklerini ise Ford Fiesta ST aracı ile Fiesta Rally Cup pilotu Emrah Ali Başo kazandı.

Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl 15. Şampiyonluğuna ulaştı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda tıpkı anda 20’nin üzerinde araba yarıştıran Castrol Ford Team Türkiye’de ralli sporunun altyapısına takviye sağlamaya devam ediyor. Şampiyonada en çok tercih edilen araba markası olan Ford, hem performansı hem de sağlamlığıyla öne çıktı. Dönem başından beri Türkiye Rallisi ‘Markalar’ Şampiyonası’nda liderliğini sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, bu yıl 15’inci defa şampiyonluğa ulaşarak, 2021 Türkiye Ralli ‘Markalar’ ve ‘Gençler’ Şampiyonluğu ve 2021 Türkiye Rallisi ‘İki Çeker’ Şampiyonluğunu da müzesine taşımayı başardı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen