Cts. May 18th, 2024

AWS için geliştirilen Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery tahlili; fidye yazılımı taarruzlarına karşı dataların korunması, izole edilmesi ve kurtarılmasına yardımcı olacak süratli ve dağıtımı kolay bir genel bulut tabanlı kasa sunuyor.

Dell Technologies ve Amazon.com şirketlerinden Amazon Web Services (AWS), “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” tahlilini birinci sefer son kullanıcıyla buluşturuyor ve Dell’in siber kurtarma kasasını AWS Marketplace’e getiriyor.

“Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” tahlili, AWS müşterilerinin uğradıkları rastgele bir siber ataktan sonra faaliyetlerine süratli ve inançlı bir halde devam etmelerini sağlayan, yenilikçi bir yaklaşıma sahip çoklu müdafaa katmanı sunuyor. Bu tahlil sayesinde, müşterilere ilişkin kritik datalar taarruz ortamından uzaklaştırılarak inançlı, otomatize edilmiş bir operasyonel inançlı ilişkiyle fizikî ve mantıksal olarak izole ediliyor. Bu inançlı ilişki, standart yedekleme tahlillerinden farklı olarak erişim için farklı güvenlik bilgileri ve çok faktörlü kimlik doğrulaması isteyerek idare arayüzlerini kilitliyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dell Technologies Bilgi Müdafaa Eser İdaresi Lider Yardımcısı David Noy, “Veriler stratejik varlıklar olduğundan; fidye yazılımlarına ve öbür siber hücumlara karşı korumak, kuruluşların yürüttükleri faaliyetler ismine yanlışsız ve şuurlu kararlar vermeleri ve günümüzün dijital iktisadında başarılı olmaları için kritik kıymete sahip. AWS’le birlikte müşterilere inançlı irtibata sahip bir siber kasa sunuyor ve kritik bilgilerini akınlara karşı koruyan bir siber kurtarma tahlili ortaya koyuyoruz. Riskleri azaltmalarına ve maruz kaldıkları mümkün siber akının akabinde dahi datalarını itimatla müdafaalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

AWS Teknoloji Ortakları Genel Müdürü Sabina Joseph de fikirlerini, “Dell Technologies’in siber kurtarma tahlili, ortak müşterilerimizin fidye yazılımı tehdidiyle ve başka siber ataklarla baş edebilmelerine yardımcı olacak. “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” aracılığıyla, müşterilerimiz artık AWS üzerinden satın alıp dağıtabilecekleri bir data kasasına erişebilir” kelamlarıyla tabir etti.

Kuruluşlar, genel bulut üzerinde ve şirket içi ortamlarda çeşitli BT altyapıları kullanmaya devam ederken, data müdafaa tahlilleri sahip oldukları data güvenliğini artırma kapasitesiyle öne çıkıyor. Dünya genelinde 1.000 BT karar vericisinin katıldığı 2021 Dell Technologies Küresel Veri Protection Index anketine nazaran, kuruluşların yüzde 67’sinde, yıkıcı bir siber hücum durumunda tüm kritik bilgilerin kurtarılabileceğine dair güvensizlik mevcut. “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS” tahlili, müşterilerin giderek artan fidye yazılımı ve başka siber akın risklerinin üstesinden gelmelerine yardımcı oluyor.

Dell Technologies’in yeni data muhafaza tahlili “Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS”in satışa sunulduğu AWS Marketplace uygulaması, bağımsız yazılım şirketlerine ilişkin binlerce yazılımın listelendiği dijital bir katalog niteliği taşıyor. Uygulama; bu sayede AWS üzerinde çalışan yazılımların süratlice bulunmasını, test edilmesini, satın alınmasını ve dağıtılmasını kolaylaştırıyor. Müşterilerse kolay bir satın almayla Dell’in AWS’e özel bilgi muhafaza tahlilleri portföyüne süratlice erişip çabucak dağıtıma başlayabiliyor.

Avustralya’nın önde gelen entegre finansal hizmet sağlayıcılarından biri olan Commonwealth Bank of Australia’nın Bulut Hizmetleri Yöneticisi Jason Sandery de hususa ait “Dell Technologies ve AWS üzere global teknoloji uzmanlarıyla güçlü ilgiler içinde olmak, bulut operasyonlarımızın her vakit inançlı olmasını sağlıyor. Tesirli bulut siber kurtarma tahlillerini kullanmaksa bilgilerimizin fidye yazılımı üzere son derece yıkıcı siber tehditlere karşı korunduğuna dair bize itimat vermesinin yanı sıra, risklere karşı daha dirençli olmamızı sağlayarak operasyonel verimliliğimizi artırıyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen