Per. Nis 25th, 2024

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan başantrenör Ergin Ataman’ın yerine gelecek isim için çalışmalarını sürdürüyor. Lacivert-beyazlıların gündeminde yer alan Ioannis Sfairopoulos, iddialar ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Eurohoops’un COSMOTE TV’den derlediği habere göre Sfairopoulos, Anadolu Efes iddialarını doğruladı.

“Anadolu Efes‘ten bana karşı bir ilgi olduğunu söyleyebilirim”

Son olarak İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv‘i çalıştıran Sfairopoulos, Anadolu Efes iddialarına ilişkin net konuştu ve, “Anadolu Efes‘ten bana karşı bir ilgi olduğunu söyleyebilirim. Anadolu Efes‘te başantrenörlük görevi için birkaç adaydan biri durumundayım” dedi.

Sfairopoulos, Olympiakos-Real Madrid finalini değerlendirdi

Tecrübeli koç, EuroLeague finalinde Olympiakos’un son topta kaybetmesiyle ilgili konuşurken, “Karşılaşma takımda ve taraftarlarda acı bir tat bıraktı. Bartzokas’ın da dediği gibi basketbol böyle. Hayat gibi biraz. İnişleri ve çıkışları var, kazanırsın, kaybedersin. Genel olarak, her iki taraf da vardır, bu yüzden sakin olmalısınız. Tekrar kutlama sırası sana gelene kadar çalışmaya devam edilmeli” dedi.

“Zalgiris Kaunas’tan teklif aldım”

Maccabi Tel Aviv‘den ayrılmasının ardından Zalgiris Kaunas’tan da teklif aldığını söyleyen Sfairopoulos, “Maccabi Tel Aviv’den ayrılmamın ardından bana teklif gelmişti. Sezonun ortasında gitmek istemedim ve şu anda görevine devam eden koç Kazys Maksvytis ile sözleşme imzaladılar” şeklinde konuştu.

Denver Nuggets‘tan gelen teklif hakkında

2015’te Denver Nuggets‘ta Mike Malone ile çalışmak için teklif aldığını da söyleyen tecrübeli koç, “Bu teklif yapıldığında, bunu herkesin önünde bile söylememiştim, o açıkladı. Zamanlama iyi değildi çünkü 11 yıldır antrenör yardımcısıydım ve baş antrenör olmak için sıramı bekliyordum. O sezon Olympiakos ile EuroLeague’de final oynamıştık. Sonrasında sözleşmem de uzatıldı.

“EuroLeague’i tecrübe etmek istiyordum”

Ardından Malone’dan Nuggets‘a gitmem için teklif geldi. Sözleşmeye saygı duyarak yönetime bir şey söylemedim. Ama gitmeye de hazır değildim. EuroLeague’i tecrübe etmek istiyordum, bu benim ilk sezonumdu. Kalmak, elimden gelenin en iyisini yapmak istedim. Düşünmek için bir günüm vardı, zamanlama buydu. O söylemeseydi, ben de açıklamazdım” açıklamasını yaptı.

2014-15 sezonunda EuroLeague’de final oynayan Olympiakos, Real Madrid‘e kaybederken başantrenörlük koltuğunda Ioannis Sfairopoulos yer alıyordu.

Xavi Pascual da gündemde

Öte yandan Anadolu Efes, Rusya Ligi takımlarından Zenit St. Petersburg başantrenörü Xavi Pascual’ı da listesinde bulunduruyor. Ayrıca, İspanyol koç ile Barcelona’nın da ilgilendiği öğrenildi.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen