Sal. May 21st, 2024

Kocaeli’nde müzik ve şov sanatları KO-MEK ile hayat buldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK), mesleksel eğitimleriyle ülkenin istihdam atağına dayanak verirken, şov ve sanat kurslarıyla da kentin kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sunuyor. KO-MEK’in şov ve sanat branşlarında eğitim alan vatandaşlar, yeteneklerini geliştirmenin ayrıcalığını yaşıyor. Şov ve sanat branşları tıpkı vakitte kentin adeta rehabilitasyon merkezi misyonunu görüyor.

SANATSAL GELİŞİME DESTEK

Kurulduğu günden beri adeta bir Halk Üniversitesi olan KO-MEK eğitime verilen bir haftalık ortanın akabinde 12 ilçede ve 43 kurs merkezinde toplam 351 farklı branş ile eğitim vermeye devam ediyor. Meslek branşları ile istihdama katkı sunan KO-MEK, şov ve sanat branşlarıyla da vatandaşlara eğitim vererek sanatsal gelişimi destekliyor.

23 BİN 691 KURSİYER EĞİTİM ALDI

KO-MEK, gitar, bağlama, ney, keman, tiyatro ve drama üzere değerli branşlarda eğitimlerine devam ediyor. KO-MEK’te şimdiye kadar müzik ve şov sanatlarında toplamda 23 bin 691 kursiyere eğitim vererek bu alanda büyük bir muvaffakiyet göstermiş oldu.

GELECEĞE KO-MEK İLE HAZIRLANIYORLAR

Kocaeli ve etraf vilayetlerden bilhassa genç kursiyerlerin tercih ettiği şov ve sanat kursları kâfi sayının oluşturulduğu tüm kurs merkezlerinde açılarak eğitim veriyor. Alanında uzman usta öğreticiler tarafından verilen kurslarda adeta konser havası estiriliyor. Geleceğe hazırlanan kursiyerlerin eğitim salonlarını doldurduğu KO-MEK’te geleceğin sanatkarları yetişiyor.

İLK HEYECAN KO-MEK’TE

Devlet Konservatuarı ve özel görsel sanatlara hazırlanan geleceğin sanatkarlarının sahnenin birinci tozunu KO-MEK kurs merkezlerinde yutarken; müzik aletlerinin telleri de birinci sefer KO-MEK kurslarında sese geliyor. Geleceğe hazırlanan kursiyerlerin yanı sıra rastgele bir müzik aletine ilgi duyup da uzun vakittir öğrenme fırsatı bulamayan kursiyerlerimiz de KO-MEK sayesinde gönlünde uhde kalan enstrümanıyla yeniden birinci sefer burada buluşmanın memnunluğunu yaşıyor.

SAHNE SENİN KO-MEK

KO-MEK’in kıymetli sacayaklarından biri olan şov ve sanat branşları, düzenlenen saha çalışması ile de vatandaşlara tanıtılıyor. Epeyce ağır ilgi gören saha çalışmalarında, müzik branşı usta öğreticileri vatandaşlar için müzik dinletisi gerçekleştiriyor. Ayrıyeten özel günlerde sahnede olan müzik branşı kursiyerleri şimdiden seyircinin karşısına çıkmanın tecrübesini yaşarken tiyatro ve drama kursiyerleri de düzenledikleri farklı şovlarla kendi oyunlarını sahnelemenin mutluluğuna ortak oluyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen