Cts. May 18th, 2024

Tekfen Holding, dünyanın en büyük etraf raporlama platformu olan
CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda “A-“ bandında derecelendirilerek
Türkiye İklim Başkanları ortasında,

Su Güvenliği programında ise bu yıl da “A” derecelendirme notu alarak
“Water Security A List-
Su Güvenliği A Listesi”nde yer aldı.

Tekfen Küme Şirketler Lideri Ali Pandır“Tekfen Holding olarak suyu dünyadaki en pahalı kaynaklardan biri olarak görüyoruz. İklim krizinin de tesiriyle, ülkemiz süratle su yoksulu olma yolunda ilerliyor. Bu gerçeğin şuurunda olarak,

etkin su idaresi için tüm alanlarımızda gerekli adımları atıyor, Ar-Ge ile de tesir alanımızı geliştirmeye ve su tüketimini azaltmaya katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

İklim değişikliğinin tesirlerini azaltmak ve doğal kaynakları korumak emeliyle binlerce şirketin etraf bilgilerini raporlamasını ve paylaşımını hedefleyen CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği ve Su Güvenliği Programı’nın ayrıntılı derecelendirme sonuçları açıklandı. Yarattığı paha ve istihdamla Türk iktisadının değerli yapı taşlarından biri olan Tekfen Holding, CDP İklim Değişikliğinde ”A-“, Su Güvenliği programında ise ”A” derecelendirme notu aldı.

Tekfen Holding, 2017 yılından bu yana CDP’ye resmi raporlama yapıyor

İlk kere 2010 yılında İklim Değişikliği ile ilgili datalarını izlemeye, ölçmeye ve tahlil etmeye başlayan Tekfen Holding, 2017 yılından bu yana CDP İklim Değişikliği Programı’na, 2018 yılından bu yana da CDP Su Güvenliği Programı’na resmi raporlama yapıyor. Dünya çapında 13 binin üzerinde şirketin raporlama yaptığı süreçten Tekfen Holding, 2020 yılında her iki program kapsamında “A” derecelendirme notunu alan Türkiye’deki tek şirket, dünyada ise 63 şirketten biri olmuştu. Tekfen Holding, bu yıl da dünya çapında 3.368 şirketin raporlama yaptığı Su Güvenliği Programında ‘A’ derecelendirme notu alan Türkiye’deki 3 şirketten biri olurken, dünyada 118 şirket ortasında yer aldı.

Konuyu kıymetlendiren Tekfen Küme Şirketler Lideri Ali Pandır şunları söyledi:

“Kurucularının etraf ve tabiatla ilgili çok kıymetli teşebbüslere imza attığı Tekfen Holding’de bu bahisler kurumsal DNA’mızın ayrılmaz bir modülüdür. İşimizi yaparken etrafa ve doğal kaynaklara karşı sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyor ve iş stratejilerimizi belirlerken iklim ve su krizinin tesirlerini göz önünde bulunduruyoruz. Biz suyu dünyadaki en kıymetli kaynaklardan biri olarak görüyoruz. İklim krizinin de tesiriyle, tüm dünya üzere ülkemiz de süratle su yoksulu olma yolunda ilerliyor. Bu gerçeğin şuurunda olarak, aktif su idaresi için tüm alanlarımızda gerekli adımları atıyor, Ar-Ge ile de tesir alanımızı geliştirmeye ve su tüketimini azaltmaya katkı sağlamaya çalışıyoruz.Tarımda sulama verimliliğinin artırılmasına yönelik çalışmaları yaygınlaştırıyoruz. Bu hususta kontratlı üreticileri bilgilendirip, eğitiyoruz. Çağdaş sulama tekniklerinin yaygınlaştırılması için paydaşlarla iş birlikleri oluşturuyoruz. Ziraî üretimde dijital tahlilleri kullanıyoruz. Güç ve inşaat işlerimizde yeşil tahlillere odaklanıyoruz. CDP’nin derecelendirmelerinde tüm bunlar etken oluyor. İklim Değişikliğinde “A-“, Su Programında ise “A” bandında derecelendirilerek, üst üste ikinci defa “Global Su A Listesi” içerisinde ve Global Su Önderleri ortasında yer almaktan büyük bir gurur ve memnunluk duyuyoruz.Çevre konusundaki performansımızda çıtayı daima daha yükseğe çekmeye devam edeceğiz.”

Tekfen Holding SEÇ (Sağlık, Emniyet ve Çevre) Koordinatörü Zafer Demirci ise şöyle konuştu:

Dünyamızın 70′ini kaplayan suyun, yaklaşık 0,3′ü kullanılabilir ve içilebilir özellikte. Su kaynağımız kısıtlı iken, nüfusun da artmasıyla birlikte, kâfi ve pak suya erişim her geçen gün giderek zorlaşıyor. Bilimsel datalar hem global ölçekte hem de Türkiye için su krizinin kapıda olduğunu ortaya koyuyor. Bu şuurla Su Siyasetimiz ile prensiplerimizi ve taahhütlerimizi kamuyla paylaştık. Su ile ilgili risklerimizi ve fırsatlarımızı sistematik olarak belirliyor ve bu risk ve fırsatlarımızı iş stratejilerimize entegre ediyoruz. Su bilgilerimizi izliyor, ölçüyor, tahlil ediyor ve daima düzgünleştirmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen