Cts. Eyl 21st, 2024

KO-MEK’in açtığı fotoğraf standına katılan çocuklar, ileride yapıtlarıyla stant açmayı planlıyor. Kursun en çok dikkat çeken ismi ise 5 yaşındaki Melih Kaya

Yediden yetmişe her bölümün kendini geliştirebilecek bir kurs bulduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) çocuk ve gençlerin toplumsallaşmalarına katkı sağlamak, his ve kanılarını söz etmelerine dayanak olmak emeliyle fotoğraf kursu açtı. Eğitim, kültür ve sanatın merkezi haline gelen KO-MEK’te alanında usta eğiticiler tarafından verilen kurslara katılan 7-12 yaş ortası çocukların marifet ve teknik eğitimlerinin yanı sıra hayal dünyalarının gelişmesine de katkıda bulunuluyor.

KARA KALEM VE YAĞLI BOYA YAPIYORLAR

İlk sefer 7-12 yaş için hafta sonu fotoğraf kursu açan KO-MEK ilginin ağır olmasından hayli şad. Fotoğraf kursuna ilgi duyan çocukların hafta sonlarını daha verimli geçirerek yeteneklerini geliştirdiği kursta kara kalem ve yağlı boya fotoğraflarının yanı sıra genel çizimler yapılarak eğitimler tamamlanıyor.

TEKNİK ÇİZİMLER YAPILIYOR

KO-MEK verdiği eğitimlerde çeşitli boyalarla farklı tekniklerle fotoğraf çalışmalarının yanı sıra birinci başta geometrik çizimlerle yapılan çalışma sonucunda çocukların üretkenliklerini daha da geliştirmeyi amaçlıyor. Pazar günleri verilen eğitimlere katılan çocuklar kara kalem ve yağlı boya teknikleri ile sabır ve emek gerektiren çalışmalar yaparak tekniklerini geliştirme fırsatı da buluyor.

ÇOCUKLAR KO-MEK’İ ÇOK SEVDİ

KO-MEK fotoğraf kursuna gelen 7 yaşındaki Ali Buyruk, ‘’Resim yapmayı çok seviyorum o yüzden annem ve babam beni KO-MEK’e getirdi. Burada son bahar resmi yapıyorum’’ dedi. Bir başka kursiyer Yiğit ise ‘’Resim yapmaya ilgim vardı konutta birçok fotoğraf yaptım, annem babam da burada bizim için fotoğraf kursu açılacağını duyunca çabucak yazdırdı. Burada şimdilik kara kalem ve geometrik haller çizerek kendimizi geliştiriyoruz. Meskende de boş durmuyorum daima fotoğraf yapıyorum’’ sözünü kullandı. Ecrin Oskay da, ‘’Resim yapmayı seviyorum, fotoğraf yaparken can derdimi gideriyorum. KO-MEK’i daha evvel biliyordum. Bu türlü bir kursun açılacağını duyduğumda çok sevindim. Şimdilik genelde göz çizmeyi seviyorum umarım buradaki eğitimlerle kendimi daha çok geliştiririm’’ açıklamasını yaptı.

SERGİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

7. sınıf öğrencisi Zeynep Ebrar, şunları söyledi; ‘’Hafta sonlarımı kıymetlendirmek için KO-MEK’te fotoğraf kursuna başladım. Daha evvelden de çizgi filim karakterlerini çizip ve karakalem çalışmaları yapıyordum.’’ Belinay Yiğitbaşı ise burada fotoğraf çizmeyi öğrendiğini, daha evvelce de birçok fotoğraf yaptığını, bilhassa karakalemden duyu organlarımızı çizmeyi sevdiğini aktardı. Bu kursta kendini geliştirerek, yaptığı fotoğraflarla ilerde stant açmayı düşündüğünü tabir etti. İrem Duran ise konuşmasında, ‘’Karantina devrinde fotoğraf yapmaya ilgi duydum, vakitle kendimi geliştirerek birçok portre yaptım. Fotoğraf yapmayı seviyorum. Boya ile fotoğraf yapma yeteneğimi geliştirmek için burada eğitim almak istedim’’ diyerek, KO-MEK’e teşekkür etti.

ABLA KARDEŞ KURSA RENK KATIYORLAR

Resim kursuna ablası ile birlikte gelen en küçük kursiyer Melih Kaya (5) ise fotoğraf yapmayı çok sevdiğini söz ederek, kurs sayesinde yeni yeni çizimler yaptığını ve kendisini geliştirdiğini belirtti. Ablası Melis Kaya ise ‘’KO-MEK’i çok seviyorum o yüzden bu kursa gelmeye karar verdim. Fotoğraf yapmayı annemden öğrenerek alıştım, en çok vazo ve masa fotoğrafları yapmayı seviyorum. İlerde ressam olmayı düşünüyorum fakat en çok isteğim iç mimar olmak’’ sözünü kullandı.

ONLİNE KAYIT FIRSATI

Siz de 12 ilçede 43 kurs merkezinde verilen eğitimlere katılmak için www.komek.org adresinden online kayıt yaptırarak istediğiniz branşta eğitim alabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen