Per. Eyl 19th, 2024

Gemlik Belediyesi, toplumsal projeler ile engelli bireyler için hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. “Engelsiz Hayat Gemlik’e Uğurla Gelecek” diyerek Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan Gemlik Belediyesi, engelli gençlerin istihdama katılmasını sağlıyor.

Engellilere yönelik toplumsal proje ve uygulamaları takdir toplayan Gemlik Belediyesi, Manisiz Taksi bedensel manisi bulunan Gemliklileri bulundukları yerden alıp istedikleri yere fiyatsız götürüyor, daha sonra tekrar istedikleri bırakıyor. Müdürlük bünyesinde kurulan Manisiz Dayanak Birimi’nde toplumsal ve hukuksal dayanağa gereksinim duyan Gemliklilere çeşitli mevzularda takviye olunuyor. Vatandaşların ekonomik durumları nedeniyle satın alamadıkları hasta yatağı, işitme aygıtı ve çeşitli gereksinimlerinin sağlanması için çalışmalar yapılırken muhtaçlık duyulan mevzularda türel dayanak ve yönlendirme de Manisiz Birimi’nde sağlanıyor. Ayrıyeten Kumla kıyısında kurulan Manisiz Plaj’da yeniden bedensel mahzuru bulunan bireylerin inançlı ve rahat formda denize girmesi sağlanıyor.

Engelli bireyler istihdama katılıyor

Bu uygulamaların yanı sıra bir başka değerli çalışma olan “Engelsiz Montaj Atölyesi” de meyvelerini vermeye başladı. Faaliyete devam eden Manisiz Montaj Atölyesi’nde vazife alan bireyler, kolay montaj işleri yapıyor. Bu bireyler, bölgemize faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının muhtaçlık duydukları, yeteneklerine nazaran gerçekleştirdikleri çeşitli kesim montaj çalışmalarında birinci maaşlarını da aldılar.

Sosyal çalışmalarının Türkiye’ye örnek olma yolunda ilerlediğini söyleyen Gemlik Belediye Lideri Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te toplumsal dayanak alanında yeni bir anlayışı hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Engelsiz Montaj Atölyemizde, sıhhat ve güvenliklerini yakından takip ettiğimi yedi gencimiz çalışıyor. Gençlerimiz kendi yeteneklerine nazaran çeşitli modül montaj süreçlerini gerçekleştiriyorlar. Firmalarımız da bu bahiste çocuklarımızdan dayanak alarak onlara yaptıkları işler karşılığında ödeme yapıyorlar. Böylelikle istihdamda mahzurları ortadan kaldırıyoruz. Önümüzdeki periyotta Manisiz Montaj Atölyemizde daha fazla gencimizin misyon alarak hem toplumsallaşmalarını hem de gelir elde etlerini hedefliyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen