Cts. May 18th, 2024

Türkiye Komünist Partisi evvelki gün İstanbul Bayrampaşa’da uykusunda bıçaklanarak öldürülen Suriyeli göçmen personel ile ilgili bir açıklama yayımladı.

Göçün sebebinin iktidar ve destekçilerinin siyasetleri olduğu söylenen açıklamada, bu siyasetler sonucu gurbete sürüklenen işçilere dönük ırkçı yaklaşımların kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

TKP tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Uyuyan göçmen işçilerin öldürülmesi yalnızca kalleşlik değil işveren uşaklığıdır!

Önceki gün İstanbul Bayrampaşa’da maskeli bir kümenin baskın yaptığı meskende uyumakta olan Suriyeli bir genç, göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Kasım ayında İzmir Güzelbahçe’de Suriyeli işçiler yeniden uyurken yakılarak öldürülmüştü.

Göçmen işçiyi uykuda yakalayıp vahşice öldürecek kadar korkak ve kalleştir göçmen düşmanlığı…

Ancak ötesi var. Yaşadığımız yoksulluk ve işsizliğin temel sebebi zenginliğine zenginlik katan işverenler iken göçmen işçileri amaç göstermek işverenlere uşaklıktan diğer bir şey değildir.

Göçün sebebi, Türkiye’de iktidar partisi ve destekçilerinin dahil olduğu kanlı emperyalist siyasetlerdir. Göçün sebebi, dünyanın her yerinde sömürü sisteminin insanları gurbet ellere sürüklemesidir.

Bu ülkede kapı dışarı edilecek olan göçmen işçiler değil, onların canını uykuda alacak kadar denetimsiz hâle gelebilen ırkçılıktır.

Türkiye işçileri, bu vahşetin hesabını en başta Türkiyeli işverenlerden ve onların siyasi temsilcilerinden soracaktır.

Türkiye Komünist Partisi olarak göçmen işçilere sahip çıkıyoruz ve onları Türkiye’deki sömürü tertibiyle yaşanacak büyük hesaplaşmada saflarımıza davet ediyoruz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen