Per. Eyl 19th, 2024

Kaş’ta tabiat yürüyüşü düzenlenecek

Büyükşehir’den Topçu Dostluk ve Barış Yolunda Tabiat Yürüyüşü

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) iş birliği ile Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarını anma aktiflikleri kapsamında 16 Ocak’ta Kaş ilçesinde tabiat yürüyüşü düzenleyecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından AKSAN iş birliği ile 1. Dünya Savaşı devrinde göstermiş oldukları kahramanlık olayından ötürü Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarını anmak için Kaş ilçesinde tabiat yürüyüşü düzenlenecek. Yürüyüşe sivil toplum örgütlerinden ve gençlerden iştirak sağlanacak.

ANMA TÖRENİ
Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşları tarafından 1. Dünya Savaşı devrinde topçu rotası olarak kullanılan Topçu Dostluk ve Barış Yolu’nda gerçekleşecek tabiat yürüyüşü yaklaşık 14 km’lik etapta yapılacak. Birinci olarak Kaş Bayındır yol ayrımındaki Dostluk ve Barış Parkı’nda Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker ve silah arkadaşlarını anma merasimi düzenlenecek.

DENİZE ÇELENK BIRAKILACAK

Bayındır Köyü Ağlar Mezarlığı’ndan başlayarak Kepez zirvesinin üzerinde son bulacak yürüyüş sonrasında Limanağzı’na (Sebeda Antik Limanı) inilecek. Deniz araçlarıyla 5 adalar mevkiinde şehitlerimizi anmak için denize çelenk bırakılacak, tonoz atılacak. Tabiat yürüyüşü esnasında birebir vakitte Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü tarafından tabiata kanatlı hayvan salınacak.

YÜRÜYÜŞ İÇİN KEŞİF YAPILDI
16 Ocak’ta düzenlenecek olan yürüyüş için Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Lideri Türker Ahmet Özay, AKSAN yetkilileri ve Orman Bölge Müdürlüğü’nde vazifeli şahısların iştiraki ile keşif yapıldı. Katılmak isteyen gençler 321 24 70 numaralı telefondan bilgi alabilecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen