Cts. Eyl 21st, 2024

Mersin Yenişehir Belediyesinin Mersin’e kazandırdığı çağdaş sanat galerileri, sanatseverleri fotoğraf stantlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Sanat galerilerinde son olarak sanatçı Emin Güler’in “Umut varsa eğer” isimli şahsî fotoğraf standı kapılarını sanatseverler için açtı. Sanatkarın 106 yapıtının yer aldığı stant, 17 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi Mersinlileri fotoğraf stantlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana iki büyük şahsî ve dört büyük karma standa konut sahipliği yapan sanat galerileri üçüncü büyük şahsî sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Sanatçı Emin Güler’in 106 yapıtının sergilendiği “Umut varsa eğer” isimli şahsî standında Anadolu insanın tabiatla olan bağlantısı ve ömür gayreti tablolara yansıyor.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan galerilerdeki standın açılışına Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Lider Abdullah Özyiğit, sanatçı Emin Güler’in 106 yapıtının yer aldığı standa mesken sahipliği yapmanın memnunluğunu yaşadıklarını söz etti. Lider Özyiğit, “İyi ki bu türlü bir standa konut sahipliği yapıyor ve uygun ki Emin Bey’i ağırlamışız diye bu memnunluğu hissediyoruz. Emin Bey’in bir sözü bizi ziyadesiyle memnun etti. ‘Galeriyi nasıl buldunuz diye sordum?’ ‘ben birinci kere bu türlü bir hoşlukta galeri gördüm’ diye bizi tebrik etti. Tabi ben emeği geçen bütün dostlarımı, arkadaşlarımı kutluyorum. Kelamımız vardı, Yenişehir’i kültürün ve sanatın başşehri yapacağımızı söylemiştik.” dedi.

“Sergilere ilgi çok güzel”

Yenişehir Belediyesinin kültür ve sanat konusunda güçlü potansiyele sahip olduğunu ve belediyelerle işbirliği yapacaklarını kaydeden Lider Özyiğit, şöyle konuştu: “Kültür ve sanat konusunda epeyce güçlü potansiyele sahibiz. Belediyelerle de işbirliği yapacağız. Bu bölgemizden olduğu üzere İstanbul’dan, Kıbrıs’tan, İzmir’den olacak. Yani bu ortaklaşma bize daha çok sanatla buluşmayı getirecek ve onun uğraşı içerisindeyiz. Süreç bitmez. Bunlar meyveler. Stantlar aslında bir sanatkarın tahminen de yıllar uzunluğu ürettiği eseri ya da verdiği emeğin meyvesi. Bu meyve çok değerli, derli toplu görmek, hoş bir ortamda görmek çok değerli. Onun için oluşturduğumuz bu galeriler yeterli bir yer oluşturuyor ve bu tabanda de bunu kıymetlendirmiş oluyoruz. Burada stant açılışlarında bilhassa iki stant ortasındaki geçiş alanı bana İstanbul’daki İstiklal Caddesini anımsatıyor. Orada adım atamazsınız. Hasebiyle o imgeyi burada görmek çok hoştu yani o imgeyi burada yaşıyoruz ve buraya 7’den 70’e binlerce ziyaretçi geliyor. İlgi çok hoş, münasebetiyle bu galerilere gelip stantları ziyaret edenler açısından keyifli dostluklarda oluşuyor. Bu türlü bir ortam âlâ ki var

“Türkiye’de alt yapısı bu kadar hoş olan bir öbür galeri yok”

Sanatçı Emin Güler ise Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi’nin Türkiye’de alt yapısı en düzgün olan galeriler olduğunu belirterek, “Burası süper bir galeri, yani galeriyi gördükten sonra burada bir stant yapmak istedim. Lider Beyefendi de sağ olsun bu türlü bir önerisi olmuştu. Galeri yeri da çok özel olunca dedik ki burada kapsamlı bir stant yapalım. 43 yıldır sanatla iç içeyim lakin burada 20 yıllık çalışmalarımdan bir seçki yaptım. 106 fotoğraf sergiledik, 103 tanesi yağlıboya 3 tanesi de baskı. Sanıyorum Türkiye’de bu türlü bir yer yok, alt yapısı bu kadar hoş olan bir galeri yok. Onun için onur duydum bu türlü bir galeriden. Yenişehir Belediyesinin geleceğe bırakacağı en hoş miras. Yani bu galeriyi gören birçok memleketler arası sanatçı burada stant yapmak için yarışacaktır. Buraya gelmek isteyecektir. Çok kıymetli bir yer burası.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen