Cts. May 18th, 2024


Abdi İbrahim Medikal Yöneticiliği tarafından hazırlanan “Bilimsel Gündem” bültenlerinin yeni sayısında, yeniden çok çarpıcı bilgiler yer alıyor. Son araştırmalara nazaran cep telefonu kullanımı, erkeklerde sperm konsantrasyonu ve toplam sperm sayısının azalmasına neden oluyor. Bir öteki araştırmada ise gündüz uykusunun okul öncesi çocukların öğrenme sürecine olumlu tesir ettiği belirlendi.

TÜRKİYE’NİN uygunlaştıran gücü Abdi İbrahim’in Medikal Direktörlüğü’nce hazırlanan ve 2 hafta bir yayımlanan, “Bilimsel Gündem” bültenlerinin son sayısında, yeniden çok faydalı bilgilere ve tıptaki çarpıcı araştırmalara yer veriliyor. 

8 dakikalık idman dahi fark yaratıyor

“Bilimsel Gündem”in yeni sayısında, özetle şu içerikler yer alıyor: 

  • 3 bine yakın erkek üzerinde yapılan bir araştırmada, telefonlarını haftada bir defa kullandığını belirten erkeklerin ortalama sperm konsantrasyonu, telefonlarını günde 20 seferden fazla kullananlara kıyasla bariz bir formda daha yüksek çıktı.
  • Avustralya’da gerçekleştirilen bir araştırmaya nazaran, gündüz uykusu sonrası çocuklar daha düzgün harf-ses öğrenme performansı sergiledi.
  • Yüksek eforla yapılan 8-12 dakikalık kısa vadeli bir idmanın dahi insan sıhhatine çok olumlu tesir ettiği belirlendi. 

Spotify ve YouTube’a da yükleniyor

Tıbbın tanınan alanındaki tüm yeni gelişmelerin, sade, kolay anlaşılır ve bilgilendirici bir yapıda kamuoyu ile paylaşıldığı bültenler, 38 bin KVKK onaylı şahsa mail yoluyla iletiliyor. Tıp alanındaki gelişmelerin yanı sıra Türk ve yabancı bilim insanları hakkında da bilgi paylaşımı yapılan referans kaynak niteliğindeki bültenler, Abdi İbrahim web sitesinde yayımlanıyor. Bunun yanı sıra her yeni sayısı podcast formatında Spotify’a yükleniyor ve sonrasında bu podcastler Youtube üzerinden de paylaşılıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen