Paz. Eki 27th, 2024

Mersin İnternet Gazetecileri Derneği (MEİGDER) İdare Heyeti ve üyeleri A. Vahap Şehitoğlu başkanlığında AK Parti Mersin Vilayet Lideri Cesim Ercik’i makamında ziyaret edip, fikir alışverişinde bulundular.

MEİGDER İdare Şurası ve dernek üyeleri AK Parti Mersin Vilayet Lideri Cesim Ercik’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette yeni kurulan bir dernek olmalarına karşın değerli aralıklar kat ettiklerini belirten MEİGDER İdare Heyeti Lideri A. Vahap Şehitoğlu, gelen olumlu reaksiyonlardan son derece şad olduklarını belirterek, “38 üyesi olan bir derneğiz. Özelliği yalnızca gazetecilerin kurduğu bir dernek. İnternet gazetecileri olup, gazeteci olmayanları içimize almıyoruz. Arkadaşlarımızın birden fazla ya emekli ya da mesleğe devam ediyor. Maksadımız gerçek gazetecileri bir ortaya toplamaktı. Günümüzde gazetecilik artık internet üzerinden yapılıyor. Bizim de bir an evvel örgütlenmemiz gerekiyordu. Toplumsal haklarımızı kazanmak ismine hazırlanan tasarının hızlanması ve bir an evvel yasalaşması lazım. Bu bahiste sizden de yardım bekliyoruz. Bizim meselelerimiz lisana getireceğinize inanıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti lisana getiren AK Parti Vilayet Lideri Cesim Ercik, her vakit gerçek gazetecilerin yanında olduklarını söz ederek, “Yasa tasarısı ile ilgili bilgi sahibi değilim, çabucak notumu aldım. Gerekli görüşmeler yapacağıma emin olabilirsiniz. Aslında internet gazeteciliği düzgün bir halde işleyecek ki bu ‘face gazeteciliği’ bitisin. Doğrusu bu. Günümüzde artık kimse eline bir gazete alıp okumuyor. Her şeyi internet ortamından takip ediyor. Ben Kıbrıs’ta doğdum büyüdüm.Türkiye’deki gazeteler Kıbrıs ‘a bir gün sonra gelirdi. Biz Türkiye’de ne olduğunu bir gün gecikmeli öğrenirdik. Nereden nereye geldik. Artık bir tuşa basıyorsunuz dünyadaki her şeyden haberdar oluyorsunuz” dedi.

BİLGİ KİRLİLİĞİ SON BULSUN

Temelsiz ve palavra haberlerden yakınarak kelamlarına devam eden Ercik, şöyle konuştu; “Haber ve bilgi kirliliğini önlemek ismine çok gerçek bir adım atmışsınız. Bu hususta her vakit yanınızda olacağız. Zira herkesin denetim altına alınması ve takip edilmesi gerekiyor. Bu mevzuda en çok ziyanı görenlerden biri benim. Hakkımda temelsiz birçok haber yapıldı. Edepsizliğin tepesine çıktılar. Bu gazetecilik değil. Bu türlü gazetecilik olmaz. Yasal yollardan temelsiz tüm haberleri kaldırtıyorsunuz fakat ‘fake’ hesaplar ile baş edemiyoruz ve uğraşamıyoruz. Bunun için sizin üzere güçlü örgütlere gereksinimimiz var. Hazırlanan yasa tasarısının da bir an evvel hayata geçeceğine inanıyorum. Kimsenin işlediği bir kabahatin bedelini diğeri ödememeli.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen