Cts. Eki 26th, 2024

Edremit Belediyesi’nin şiddetli yağışlara karşı daha aktif çaba edebilmek için kurduğu özel grup kent genelinde çalışmalarına 24 saat aralıksız devam ediyor.

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Paklık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Takviye Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşan 250 kişilik takımla 7 gün 24 saat müdahaleye hazır. Kriz masası takımları, kent genelindeki fırtınanın getirdiği ani su baskını ve beklenmeyen kazalara karşı 7/24 alanda çalışıyor.

İki gündür Edremit’te tesirli olan şiddetli fırtınanın yarattığı aksiliklerin önüne geçiliyor. Altınkum Mahallesi Dalyan bölgesinde lodosun tesiriyle karaya taşma yapan denize Edremit Belediyesi takımları müdahalede bulundu. Yükselen dalgaların 5 metreyi bulmasıyla taşan denize set çekilerek yola ulaşması takımlar tarafından engellendi. Kent genelindeki çalışmalarda makûs seyreden hava koşullarında rögarlar ve mazgalların paklığı, menfez paklık çalışmaları, kıyılarda taşmaların engellenmesi ve su kanallarının temizlenerek açılması üzere çalışmalarla oluşabilecek meselelere karşı tedbir alındı.

“ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ”

Edremit Belediye Lideri Selman Hasan Arslan, “Yaşanacak meseleleri can ve mal kaybı olmadan ziyanı minimuma indirmek ismine arkadaşlarımız var gücüyle çalışıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler doğrultusunda ikaz dikkate alarak adeta bir seferberlik ilan ettik. 250 kişilik büyük bir grupla Edremit genelinde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ismine tüm araç ve işçimizle birlikte 24 saat misyon başındayız. Kurduğumuz kriz masası vatandaşlardan gelen ihbarları da dikkate alarak tespit edilen noktalara anında müdahale ediyor. Rastgele bir sorun yaşayan vatandaşımız 444 85 10 numaralı davet merkezimize ulaşarak bizi arasın. Bu şiddetli yağış ve fırtınalı havada vatandaşlarımızdan ricamız bilhassa çocuklarımızın ve yaşlılarımızın gerekmedikçe sokağa çıkmaması.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen