Per. Eyl 19th, 2024

Büyükşehir’in ‘Engelsiz Sanat Topluluğu’ korosu Çayırova ilçesinde verdiği konserde dinleyenlere unutulmaz bir türkü ziyafeti sundu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireyleri topluma kazandırmak ve onların da takviye olunduğu vakit başarılı olabileceğini göstermek amacıyla bir toplumsal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ‘Engelsiz Sanat Topluluğu’ korosu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çayırova Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde konser verdi. 2019 yılında Sıhhat ve Toplumsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ‘Engelsiz Sanat Topluluğu’ korosu, seslendirdiği türküler ile adeta dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel olarak düzenlenen konser, koro şefi Zeki Aytekin idaresinde üç kısım halinde gerçekleşti. Kocaeli’nin farklı ilçelerinden farklı meslek kümelerine mensup 11 engelli koristten oluşan koro, “Dane Dane Benleri Var Yüzünde”, “Sevda Olmasaydı” üzere lisanlardan düşmeyen türküleri yorumladı. Büyük ilgi gören konserde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak ve izleyiciler, koroya vakit zaman eşlik ederek, türküleri daima birlikte söyledi.

KEYİFLİ DAKİKALAR

Çok sayıda sanatseverin katıldığı konserde izleyenler söylenen türküler ile keyifli dakikalar geçirdi. Sahne Sanat Koordinatörlüğünü Bülent Uludaş’ın yaptığı konserin birinci kısmında koro, Sivas Şarkışla yöresine ilişkin “Çiğdem Derki Ben Elayım” Afyon Emirdağ yöresine ilişkin “Evlerinin Önü Yoldur Al Fadimem”, Amasya yöresine ilişkin “Tek Kapıdan Çıktım Yüzüm Peçeli”, Kırşehir yöresine ilişkin “Dane Dane Benleri Var Yüzünde” ile “Sevda Olmasaydı” yapıtlarını icra etti.

“AHU GÖZLERİNİ SEVDİĞİM DİLBER”

Koro şefi Zeki Aytekin’in yönettiği konserin ikinci kısmında ise Erzurum yöresine ilişkin “Hani Yaylam Hani Senin Ezelin” isimli yapıtı korist Serhat Atasoy bir uzun hava ile seslendirerek, adeta dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi.

Ardından Kırşehir yöresine ilişkin Neşat Ertaş’tan alınan “Ahu Gözlerini Sevdiğim Dilber” türküsünü korist Mürsel Aygör, Erzincan yöresine ilişkin “Kadir Mevlam Senden Bir Dileğim Var” türküsünü korist Yunus Gökoğlan, Zonguldak yöresine ilişkin “Karadır Kışların Ferman Yazdırır” türküsünü korist Rahim Kayar söylerken, ikinci kısmın son türküsü olan ‘El Vurup Yaremi İncitme Tabip” isimli eser ise daima birlikte koro tarafından seslendirildi.

“OYNAYIN GIZ OYNAYIN”

Konserin son kısmında ise Ordu yöresine ilişkin “Oy Kemençe Kemençe” isimli yapıtı korist Berkay Yalçın Ünver söyledi. Akabinde Giresun yöresine ilişkin “Giresun’un İçinde İki Sokak Arası” ile Görele yöresine ilişkin “Püsküllüdür Ala Gürgen” eser koro tarafından dinleyicilerle buluştu. Son olarak potpori biçiminde sunulan ve Rize yöresine ilişkin “Gökte Yıldız Aymısın” ve Trabzon yöresine ilişkin “Oynayın Gız Oynayın” üzere hareketli türkülerin koro tarafından seslendirilmesiyle program sona erdi.

ÇAKMAK’TAN KARANFİLLİ TEŞEKKÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel harika bir konser veren ‘Engelsiz Sanat Topluluğu’ korosunu ayakta alkışladı. Çakmak; Mürsel Aygör, Serhat Atasoy, Yunus Gökoğlan, Enis Çelik, Buket Şen, Gizem Azar, Rahim Kayar, Berkay Yalçın Ünver, Gülsüm Bektaş, Havva Alyurt ve Selahattin Coşkun’dan oluşan 11 kişilik korist kümesine tek tek karanfil takdim ederken, onlara verdiği eğitim ile harika bir konserin ortaya çıkmasını sağlayan Koro şefi Zeki Aytekin’e de çiçek vererek teşekkürlerini sundu. Konser sonunda Başkanvekili Çakmak ve ‘Engelsiz Sanat Topluluğu’ korosu günü anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen