Paz. Eyl 22nd, 2024

Ankaralı müzisyenlerin oluşturduğu, Barok periyot yapıtları üzerine uzmanlaşan Ankyra Barok’un İş Sanat için hazırladığı konseri 8 Aralık Çarşamba saat 20.30’da İş Sanat’ın YouTube kanalında yayınlanacak. Konser, birinci gösteriminden itibaren dönem boyunca İş Sanat’ın YouTube kanalında fiyatsız erişime açık olacak.

Yunus Asilkan Çelik, Elif Ece Kaya, Ebru Tamer, Ayça Akünal, Yağmur Tekin, Yusuf Çelik, Gizem Sözeri ve Cem Çeliksırt’ın bir ortaya gelerek kurduğu topluluk konserde periyodun kıymetli temsilcileri Antonio Vivaldi’nin Çello Konçertosu ve Lavta Konçertosu ile George Friedrich Händel’in Sarabande ve La Chia Qiu Pianga yapıtlarını seslendirdi. Konserin çekimleri ise Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde yapıldı.

İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından 1929 yılında İş Bankası’nın 3. Genel Müdürlüğü olarak inşa edilen bina, erken Cumhuriyet periyodu mimarisinin günümüze ulaşmış en kıymetli örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Batı ve Osmanlı mimarisi ile Arka Nouveau ve Neo Rönesans akımlarının izlerini taşıyan, Ankara Ulus’taki simge yapılar ortasında yer alan tarihi bina, ulusal iktisat tarihi açısından büyük değer taşıyan bugüne kadarki birikimini toplumla paylaşmak üzere 2019 yılında müzeye dönüştürdü.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen