Çar. Eki 2nd, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Narlıdere’de iki bina ortasında kalan ve yağışların tesiriyle çöken istinat duvarı için alarma geçti. Bölgede çalışma yürüten Büyükşehir grupları, beklenen yağışlar öncesi toprak kaymasının önüne geçmek ve iki binanın güvenliğini sağlamak için çökmenin yaşandığı alanda püskürtme beton çalışması yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta aralıksız devam eden sağanak yağışların tesiriyle Narlıdere’de çöken istinat duvarına müdahale etti. Dün (8 Aralık Çarşamba) 18.00’de Narlıdere 2. İnönü Mahallesi Özkarakaya Caddesi’ndeki Narkent Sitesi’nde yaşanan olayın akabinde yurttaşların can güvenliğini sağlamak için 88 daire boşaltıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı takımlar de alandaki güvenliği sağlamak için seferber oldu.

Bina güvenliği için püskürtme beton çalışması
Takımlar, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yağışların tesirini arttıracağı ihtarına rağmen bölgede muhtemel toprak kaymasını önlemek için duvarın yıkıldığı bölgede çalışma başlattı. Birinci olarak çöken istinat duvarının bulunduğu alandaki yer düzeltildi akabinde süratli kuruyan püskürtme betonla kaplandı. Böylece toprağın havayla ve yağmur suyuyla teması engellenerek muhtemel çökme riskine karşı tedbir alındı.

Emniyeti sağlayacak
Çalışmaları bölgede takip eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Lideri Özgür Ozan Yılmaz, sürdürülen süreçler hakkında bilgi verdi. Yılmaz, “Dün akşamdan beri binaların boşaltılmasına ait emniyet önlemleri alındı. Birinci etapta binalarda şu an yapısal bir sorun görülmüyor. Kaymadan ötürü bir çatlak, hasar yok. Lakin kaymanın devam etmesi halinde binalarda da tehlike olabilir niyetiyle çöken istinat duvarının olduğu bölgede ‘shutgrid’ dediğimiz püskürtme beton çalışması başlattık. Bu süreksiz olarak yerdeki akmanın önlenmesi için yapıldı. Toprakla havanın temasını kesip bir emniyet önlemi alıyoruz. Burasıyla ilgili belediyemiz proje hazırlayacak ve sonrasında gerekli çalışmalar yapılacak. Narkent Sitesi inançlı hale getirilecek” dedi.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı grupları gece saatlerine kadar çalışarak çalışmayı tamamladı.

Toplumsal Hizmetler Daire Başkanlığı da istinat duvarının çökmesi haberini alır almaz bölgeye giderek yurttaşların yanında yer aldı. Hem gece boyunca hem de bugün sıcak çorba, çay ve yemek dağıtımı yapıldı. Ayrıyeten gidecek yeri olmayan 10 kişi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mutabakatlı olduğu otelde konuk edildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen