Çar. Eki 2nd, 2024

Küresel besin önderi Barilla’nın Türkiye üst idaresinde bayrak değişimi yaşandı; Ortadoğu, Afrika ve Türkiye’den sorumlu Bölge Lider Yardımcısı olarak Dubai’deki yeni vazifesine atanan Piero Mirra’nın akabinde Murat Koç, Barilla Türkiye’nin yeni Genel Müdürü oldu.

Türkiye’deki Bolu fabrikası da dahil olmak üzere, dünya çapında toplam 30 tesisinde ürettiği eserleriyle, her gün 100’ü aşkın ülkede milyonlarca sofraya ulaşan besin önderi Barilla’nın Türkiye operasyonunda 2019 yılından itibaren farklı sorumluluklar üstlenen ve en son ulusal satış tertibini yöneten Murat Koç, Barilla Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olarak atandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Murat Koç, profesyonel iş hayatına 2004 yılında Unilever Türkiye satış departmanında mahallî zincirlerden sorumlu satış temsilcisi olarak başladı. Koç, daha sonra Reckitt Benckiser ve Mars Türkiye bünyesinde çeşitli misyonlar üstlendi. Son olarak Nestle’de stratejik müşteriler kanalının yöneticiliğini yapan Koç, 2019 yılı itibariyle Barilla Türkiye idare grubuna Çağdaş Kanal Türkiye Satış Müdürü olarak katıldı. Murat Koç, 2020 yılında ulusal satış tertibinin sorumluluğunu üstlenerek, Barilla ve Filiz markalarının birçok kanalda yaygın olarak yer almasına ve pazar hissesi kazanımına kıymetli katkılarda bulundu.

Murat Koç birebir vakitte, bayanların kurumsal hayatta daha süratli ilerlemeleri konusunda faaliyet gösteren memleketler arası bir sivil toplum kuruluşu olan ‘Lead Network Türkiye’nin İdare Konseyi Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanı’dır. ‘Sales Network’ platformunda da etkin olarak mentörlük yapan Koç, Barilla Türkiye bünyesindeki istekli çalışan kümelerinden biri olan ‘Hand in Hand (ERG)’ kapsamındaki ‘İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı’ projesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ve aile içi şiddeti tedbire siyaseti bahislerinde iç eğitmen olarak faal rol almaya devam etmektedir. Murat Koç, evli ve bir çocuk babasıdır.

2002 yılından itibaren Barilla Küme bünyesinde yer alan ve 2017 yılından beri Barilla Türkiye’nin Genel Müdürü olan Piero Mirra, bundan bu türlü Barilla Küme AAA (Asya, Avustralya & Afrika) Bölgesi Lider Yardımcısı unvanıyla atandığı yeni misyonunda Türkiye ve Ortadoğu-Afrika pazarlarından sorumlu olarak Dubai’de çalışacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen