Pts. Eyl 30th, 2024

Borusan Sanat, Aralık ayına iki yeni konser ile devam ediyor. 16 Aralık Perşembe günü Kuvvetli PSM Turkcell Sahnesi’nde Belçikalı şef Karel Deseure idaresindeki BİFO, “Rüyalarımdaki Müzik” başlıklı konserde piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque, David Chalmin ve Bryce Dessner’e eşlik edecek. 20 Aralık’ta ise “Fırtına Çağının Renkleri” isimli konserde Borusan Quartet izleyicilerini tüm renkleri ve hisleriyle bir 19. yüzyıl görüntüsünü izlemeye davet ediyor.

New York Times Katia ve Marielle Labèque’i “Bugün seyircinin önündeki en güzel piyano ikilisi” olarak tanımlıyor, muhteşem teknikleri, ahenkleri ve fevkalâde güçleriyle müzik dünyasında kendilerine sarsılmaz bir yer edinen ikili, 16 Aralık’ta “Rüyalarımdaki Müzik” isimli konserde yenide BİFO ile buluşuyor. BİFO’nun şeflik kürsüsünde ise, dünyaca ünlü şef Semyon Bychkov’un “Müziğin ruhunu şekillendirme ve esnek hareketlerle akma yeteneğinden son derece etkilendim. Müziğin organik ve kaçınılmaz bir halde ortaya çıkmasını sağlamak, bunu yapacak fizikî bir kapasite ile birlikte nadir bir cevherdir.” diye övdüğü Karel Deseure olacak.

Konserin öteki konuk yıldızları, gitar virtüözleri David Chalmin ve Bryce Dessner. Repertuvarını klasik müzikten tanınan çeşitlere ve deneysel çalışmalara uzandıran Chalmin, Labèque kardeşler ile olan çalışmalarının yanı sıra Thom Yorke, Rufus ve Madonna üzere isimlerle sahneyi paylaşırken The National kümesinin öbür değerli ismi ve konserin başka solisti Bryce Dessner’ın ise iki yapıtı de birebir programda seslendirilecek. Kuvvetli PSM Turkcell Sahnesi’nde düzenlenecek konser saat 20.00’de başlayacak.

Saat 19.00-19.30 ortası Kuvvetli PSM Meydan Fuaye’de konser öncesi söyleşi gerçekleştirilecek.

Borusan Quartet’ten tüm renkleriyle bir 19. yüzyıl şöleni!

20 Aralık’ta Borusan Quartet, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda saat 20.00’de başlayacak “Fırtına Çağının Renkleri” konseri ile izleyicileri tüm renkleri ve hisleriyle bir 19. yüzyıl görünümünü izlemeye davet ediyor. Giacomo Puccini’nin oda müziği repertuvarına armağanı Crisantemi, birebir periyodun dikkat alımlı ve öncü bayan bestekarlarından Fanny Mendelssohn’un kardeşi Felix Mendelssohn’un yapıtlarının gölgesinde kalamayacak kadar etkileyici Mi bemol Majör Dörtlüsü ve romantik devrin büyük ustası Johannes Brahms’ın Opus 51, La minör Dörtlüsü, Borusan Quartet’in ustalıklı yorumuyla izleyicilerle buluşacak.

Saat 19.00-19.30 ortası Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda konser öncesi söyleşi gerçekleştirilecek.

Borusan Sanat’ın dönem uzunluğu düzenlediği tüm konserlerin biletleri passo.com.tr, Passo taşınabilir uygulaması ve Passo perakende satış noktalarından temin edilebilir. Etkinliklerde PDF bilet ve karekod üzere dijital bilet seçenekleri sunuluyor ve konserlere taşınabilir aygıtlardan konser özelinde belirlenen karekod gösterilerek girilebiliyor.

Müzikseverler, Şiddetli PSM Turkcell Sahnesi ve Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek tüm konserleri eşzamanlı olarak Borusan Sanat’ın çevrimiçi radyosu Borusan Klasik’ten de canlı olarak dinleyebilirler. Ayrıyeten konser öncesinde izleyicilerle gerçekleşen Aydın Büke ve Serhan Bali’nin keyifli sohbetlerinin devamına saat 19.40’tan itibaren yeniden Borusan Klasik’ten ulaşabilir.

Karnaval.com üzerinden yayın yapan Borusan Klasik, internette karnaval.com/borusanklasikdinle adresinden erişilebilir; taşınabilir ortamda iPhone (App Store) ve Android (Google Play Store) aygıtlara indirilebilecek “Karnaval” uygulamasıyla, ayrıyeten iPad için yeniden App Store’dan indirilebilecek “Karnaval Radyo” uygulamasıyla dinlenebilir.

RÜYALARIMDAKİ MÜZİK

16 ARALIK 2021 PERŞEMBE 20.00

ZORLU PSM TURKCELL SAHNESİ

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

KAREL DESEURE şef

KATIA & MARIELLE LABÈQUE iki piyano

DAVID CHALMIN gitar

BRYCE DESSNER gitar

NIELSEN An Imaginary Trip to the Faroe Islands

DESSNER St. Carolyn by the Sea, iki gitar için

DESSNER İki Piyano için Konçerto

STRAVINSKY Petruşka Süiti (1910-11), 4 Sahnelik Burlesk

FIRTINA ÇAĞININ RENKLERİ

20 ARALIK 2021 PAZARTESİ 20.00

KADIKÖY BELEDİYESİ SÜREYYA OPERASI

BORUSAN QUARTET

PUCCINI Crisantemi (Chrysanthemums), SC 65, yaylı çalgılar için elegy

FANNY MENDELSSOHN Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, Mi bemol Majör

BRAHMS Yaylı Çalgılar Dörtlüsü no.2, La minör, op.51

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen