Paz. Eyl 29th, 2024

Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde telefon direğinin kırılması sonucu yere düşen Leylek yuvası onarıldıktan yerine yerleştirildi.

İlçenin Senirköy Mahallesi’nde üzerinde leylek yuvası bulunan telefon direği rüzgâr nedeniyle kırıldı. Üzerindeki yuvanın düştüğünü fark eden mahalle muhtarı, Yahyalı Belediyesi’nden yardım istedi. Yahyalı Belediyesi grupları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye takımları ile birlikte yere düşen yuvayı onardıktan sonra yeni bir direğin üzerine yerleştirdi.

Yapılan çalışmayla ilgili açıklamalardan bulunan Yahyalı Belediye Lideri Esat Öztürk; “Yahyalı hudutları içerisinde ülkemizin kıymetli kuş cennetlerinden birisi olan Sultan Sazlığı bulunuyor. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte bölgeye çok ölçüde kuş göç ediyor. Onları korumak bizim asli vazifemiz. Bugünde muhtarımızın ihbarı üzerine yere düşen Leylek yuvasını onararak yerine yerleştirdik. Türkiye’nin kuş varlığı için Sultan Sazlığı çok kıymetli bir yer. Buradaki ekosisteme herkesin sahip çıkması lazım. Bizde bugün üzerimize düşen vazifesi yaparak leyleği yuvasız bırakmadık.” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen