Per. Eyl 19th, 2024

Orhan Holding tarafından düzenlenen Memleketler arası Fotoğraf Yarışması’nda yarışan birbirinden kıymetli yapıtların mükafatları sahiplerini buldu. Orhan Holding ise FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) tarafından gümüş plaketle onurlandırıldı ve birebir vakitte Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu tarafından üçüncü yıldızını aldı.

Fotoğraf sanatı ve fotoğrafçılığın gelişimi ismine 23 yıldır Orhan Holding tarafından gerçekleştirilen ve 17 yıldır da memleketler arası olarak düzenlenen “Uluslararası Fotoğraf Yarışması” kapsamında Orhan Holding gümüş plaketle onurlandırıldı. 700’ün üzerinde fotoğraf sanatçısın katıldığı müsabakanın ödül merasimi pandemi sebebi ile gerçekleştirilemedi.

Bu yıl “Ritüeller” temasını taşıyan Memleketler arası Fotoğraf Müsabakası renkli, siyah beyaz ve deneysel olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Yarışa Hindistan’dan Vietnam’a, Bangladeş‘den İran’a, Mairutus’dan İtalya’ya kadar 44 ülkeden, 722 fotoğraf sanatkarının toplam 5662 fotoğrafla katıldı. Bekir Tuğcu, Hükümran Ergin, Gülnur Sözmen, Murat Germen, Haluk Uygur, Hüseyin Sarı Ayşegül Orhan, Necla Orhan ve Ayşen Küçüka üzere pahalı isimlerin de ortalarında bulunduğu heyet üyeleri 45eseri ödüllendirirken, 29 yapıtı de sergilemeye layık buldu.

TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) dayanağı ile gerçekleştirilen yarışa, başlangıcından bugüne 6500’nin üzerinde fotoğraf sanatkarı katıldı. 23 yıldır Orhan Holding tarafından düzenlenen yarış dünyadaki fotoğraf sanatkarları tarafından da yakından takip ediliyor. Ödül kazanan fotoğraflar ipc.orhanholding adresinden fotoğraf severlerin ziyaretine açık. Ayrıyeten Orhan Holding’in internet sitesinden ve toplumsal medya hesaplarından stant yerlerine ulaşmak mümkün.

Orhan Holding için fotoğraf sanatı farklı bir kıymete sahip

Dört kıtada toplam 14 ülkede 10.700 çalışanı ile faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi kümelerinden biri olan Orhan Holding için fotoğraf sanatının başka bir değeri var. Birinci sefer 1998 yılında çalışanları ortasında düzenlenen Orhan Holding fotoğraf yarışı bugün memleketler arası bir platformda yoluna devam ediyor. Farklı yerlerden, farklı bakış açılarından bireylerin dünyaya nasıl baktığını görme ve aktarma imkanı veren fotoğraf, kültürler ortasında adeta bir köprü fonksiyonu görüyor. Kültür ve Sanat ismine verilen bu takviye ile milletlerarası seviyede fotoğrafçıların takip ettiği fotoğraf müsabakasında titizlikle seçilen eserler hem Bursa, hem İstanbul’da sergileniyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen