Per. Eyl 19th, 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi okurlarıyla, Pandemi öncesinde her ay sistemli olarak gerçekleştirdiği kitap analizi etkinliklerini tekrar başlattı. Yeni yılın birinci okuma aktifliği, Türkiye Lisan ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi (TDED) işbirliğinde düzenlendi.

AYTMATOV’UN GÜN OLUR ASRA BEDEL YAPITI İNCELENDİ

Kocaeli Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen kitap analizi etkinliğinde Kırgız muharrir Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” isimli yapıtı incelendi. Okurlar aktifliğe, yapıtı önden okuyarak ve notlarını almış olarak katıldı.

KİTABIN ANALİZİ

“Gün Olur Asra Bedel” isimli yapıtın tahlilinde; insanların yaşadıkları âlâ ya da makûs olayları ve bunların doğurduğu sevinç ve ıstıraplarını, ölünceye kadar tekrar tekrar hatırladıkları üzerinde duruldu. Tahlilde ayrıyeten, “Hiçbir vakit geçmişimizden kopup, ayrılamayız, her vakit bunlar beynimizin bir köşesinde bulunur. Bu yüzden hareket ederken güzel şeyler yapmaya çalışırsak hafızamızı pak meblağ ve uygun şeyleri hatırlarız” yorumuna yer verildi.

OKURLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kitap dostları, özlenen aktiflikte Aytmatov’un yapıtı üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Kendilerini etkileyen kısımları lisana getiren okurlar, ayrıyeten kitap analizi aktifliklerin yine başlatılması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen