Cum. Eyl 20th, 2024

Miniklerden sokak hayvanlarına manalı destek

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızla can dostlarımızın sevgi dolu buluşmaları devam ediyor diyen Mustafakemalpaşa Belediye Lideri Mehmet Kanar, “Her şeyin başı sevgi, müsamaha ve hürmet. Yeni kuşakların bu şuurla büyümeleri çok önemli” dedi.

Başkan Mehmet Kanar devriyle kalitesi ve çehresi değişen Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Süreksiz Bakımevi bu defa komşu ilçe Karacabeyli öğrencileri ağırladı. Yenilenen yüzüyle adeta bir aktiflik merkezine dönüşen barınak miniklerin ilgi odağı oldu.

Karacabey Özkocaman Okulları tabiat kulübü öğrencileri, hayvan haklarına dikkat çekmek, hayvanlara karşı olan sevgi ve şefkat hislerini geliştirmek gayesiyle aktiflik düzenledi. Ziyarete, tabiat kulübünün başkanı öğretmen Saim Geze ile birlikte 35 kişilik öğrenci kümesi katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediye Veterineri Deha Zeki Ergün nezaretinde barınağı gezen minikler, başıboş hayvanların toplanması, kısırlaştırılması, bakım, tedavi ve barınmaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alırken merak ettikleri sorulara karşılık buldu.

Dönem boyunca bu ziyarete hazırlanan minikler, şirin dostları için plastik kapak toplayıp, karşılığında aldıkları mamaları barınağa bağışlayarak manalı bir dayanakta bulundu. Öğrenciler barınakta geçirdikleri müddet içinde hem eğlendi, hem de şirin dostlarını sevme imkanı buldu.

Doğa kulübünün başkanı öğretmen Saim Geze, okul çapında kapak toplama kampanyası başlattıklarını söz ederek toplanan kapakları barınak yetkililerine teslim ettiklerini ve karşılığında mama alınacağını söyledi.

‘Barınak tabiat kulübünden tam not aldı’

İlgiyle karşılandıklarını kelamlarına ekleyen öğretmen Saim Geze, tesisin fiziki kuralları ve süreksiz olarak barındırılan sokak hayvanlarının ömür şartlarının üst seviyede olduğunu tabir ederek Mustafakemalpaşa Belediyesine teşekkür ediyorum dedi.

Minik dostlarıyla buluşan öğrenciler hayvan figürlerinin yer aldığı oyun kümelerinde hoş vakit geçirdiklerini belirterek barınağın herkesin gelip görmesi gereken bir yer olduğunu söylediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen