Cum. Eyl 20th, 2024

Karşıyaka Belediyesi “Sürdürülebilir Güç ve İklim Hareket Planı”nı açıkladı. Tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, global iklim krizine karşı İzmir Sürdürülebilir Güç ve İklim Aksiyon planı hazırlayan ve değerli adımlar atan İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda Karşıyaka Belediyesi’ne her vakit takviye vereceğini söyledi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından iklim krizine dikkat çekmek ve iklim kriziyle gayret etmek için hazırlanan “Sürdürülebilir Güç ve İklim Hareket Planı” Karşıyaka Zübeyde Hanım Nikah Konutu’nda tanıtıldı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, Karşıyaka Belediye Lideri Cemil Tugay, Etraf Mühendisleri Odası İzmir Şube Lideri Helil İnay Kınay ile davetliler katıldı.

Program 10 yaşındaki Hikaye Çiftçi’nin “Bir Çocuğun Çağrısı” şiirini okumasıyla başladı. Akabinde konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Mustafa Özuslu, lokal idarelerin her manada yaşanabilir kentler yaratabilmek için var gücüyle çalışmak zorunda olduğunu hatırlattı.

“Çok değerli bir çalışma”
İklim değişikliğinin yarattığı tahribata değinen Özuslu, “İklim değişikliği ve sürdürülebilir güç çok boyutlu ve çok aktörlü ele alınması gereken ve böylesi hareket planlarıyla üzerinde çalışılması gereken bir bahis. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de geçen sene mecliste onaylanarak hayata geçirdiğimiz İzmir Sürdürülebilir Güç ve İklim Hareket planıyla bu hususlarda değerli adımlar attığımızın ve atacağımızın teminatını vermiş bulunuyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin farklı paydaşlarla birlikte geliştirdiği ve artık aksiyona dönüştürmek üzere olduğu ‘Sürdürülebilir Güç ve İklim Planı’ elbette kalıcı bir farkındalık ve kapasite artışı sunması açısından epey değeri datalar sağlayacak. Dirençli kentler yaratmanın değerli adımlarından birini oluşturacak bu çalışmaya, Büyükşehir Belediyesi olarak Tunç Soyer’in önderliğinde bütünsel tahlillerin gerekliliği noktasında her vakit dayanak vereceğiz” dedi.

“Herkes gayret göstermeli”
Karşıyaka Belediye Lideri Cemil Tugay da projeye dair sunum yaptı. Sorunun boyutlarına değinen Cemil Tugay, “Küresel iklim krizine karşı bir taraftan sessiz sedasız tedbirler almaya çalışırken, öteki taraftan uygulanabilir, sürdürülebilir aksiyon planı ile bir gayret ortaya koymamız gerektiğinin farkına en başından vardık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili üniteleri ile tam ahenk içerisinde olacağız. Orada hassas bir grup ve hassas belediye liderimizin işbirliği ve dayanağı ile bu süreci olgunlaştırdık. Bu sorunun bizi hapsettiği zindandan kurtulmak zorundayız. Her bir bireyin gayret göstermesi gereken bir husus. Hiç kimse ‘Ben tek başıma bir şey yaparak bir şey değiştiremem’ demesin. Gün içerisinde alacağınız küçük tedbirlerle birçok şeyi başarabiliriz” diye konuştu.

“Onların geleceğini bizler yok ettik”
Etraf Mühendisleri Odası İzmir Şube Lideri Helil İnay Kınay da “Alışkanlıklarımızın, siyasetlerimizin neden olduğu sürecin içerisinde pırıl pırıl genç arkadaşımızın kelamlarına kulak vermek zorundayız. Zira onların geleceğini bizler yok ettik. Bu proje kelamın harekete dönmesi noktasında çok kıymetli bir adım olacak. Yaşanabilir bir dünya için çabamız kararlılıkla devam edecek” dedi.

“Sürdürülebilir projeler yapılmalı”
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar ise artık tedbir almanın vakti geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Son iki yıldır hayatımızı alt üst eden pandemiyle birlikte iklim değişikliğinin tesirlerini ziyadesiyle hissettiğimiz bir devir yaşıyoruz. Yaşadığımız ve yaşamaya devam edeceğimiz olaylar, artık afetlere karşı dirençli, iklim değişimine uyumlu bir idare anlayışı içerisinde, sürdürülebilir projeler doğrultusunda hareket etmemizi zarurî hale getiriyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen