Cum. Nis 26th, 2024

Microsoft son birkaç yılda oyun stüdyosu satın alımlarına hız vererek Xbox ekosistemini oldukça değerli bir hale getirdi. Son olarak 7.5 milyar dolarak ödeyerek Zenimax stüdyolarını da bünyesine katan Microsoft’un sıradaki hedefinin hangi oyun stüdyosu olacağını düşünürken haber beklenmedik yerden geldi. Espor turnuvaları organizatörü Smash.gg, Microsoft tarafından satın alındığını duyurdu.

2015 yılında kurulan Smash.gg çok sayıda oyunda 6,000’den fazla etkinlik organizasyonuna destek veriyor. Microsoft, espor dünyasına hiç de uzak bir isim değil, özellikle de Halo, Gears ve Forza etrafında dönen çok sayıda etkinlik ve canlı yayın oluyor; ama bu satın alım Microsoft’un bu alanda yeni şeyler planladığının da habercisi herhalde.

Microsoft CEO’su Satya Nadella da yatırımcılarla yaptığı toplantıda, Microsoft’un ana odağının oyunlar olduğunu üstüne basarak söyledi. “Dünyanın dört bir yanındaki 3 milyar oyuncunun en iyi içeriğe, en iyi topluluğa ve en iyi bulut hizmetlerine ulaşmasını sağlamak hedefimiz” diyor Nadella.

Smash.gg bu satın alım sonrasında da tüm oyun topluluklarının organizatörlerine açık olacaklarını ve idarenin kendilerinde olduğunu söylüyor. Yani sitenin işleyişi pek değişmeyecek ama Microsoft sayesinde daha da geniş bir iletişim ağına sahip olacaklar.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen