Pts. May 6th, 2024

Platetelet rich plazma kelimelerinin kısaltılması olan PRP, trombositten zengin plazma anlamına gelir. Trombositler vücudumuzda bir yaralanma, kesik vs. olduğunda iyileşmeyi başlatmak için o bölgeye ilk gelen hücrelerimizdir. Büyüme faktörleri içerirler. PRP tedavisi uygulamalarının mantığı vücutta iyileşmeye, yenilenmeye ihtiyaç olan bölgelere kanımızdaki bu hücreleri enjekte ederek vücudun kendi kendini tamir etmesini uyarmaktır.

PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Hastadan özel kan tüplerine alınan 8-10 cc kan, santrifüj aletinden geçirilir. Hastanın kanının trombositten zengin olan bölümü ayrıştırılır. Hastanın sağlık ya da estetik amaçlı ihtiyaçlarına göre trombositten zengin serum kısmı ilgili bölgeye enjekte edilir. PRP tedavisi için seans sıklığı ve sayısı kişinin durumuna ve taleplerine göre değişebilmektedir.

PRP Tedavisi Nelere İyi Gelir? (Kullanım Alanları)

  • Saç dökülmesi

  • Saç ekimi sonrası

  • Dizlerde kireçlenme, sıvı azalması, menisküs yaralanması

  • Tenisçi dirseği

  • Yüz gençleştirme, sivilce izleri, lekeler

  • İnfertilite (Kısırlık)

Ozonlu PRP Tedavisi

Hastanın kanından elde edilen trombositten zengin plazmanın içerisine ozon gazı eklenmesiyle PRP yönteminin etkinliğini 300 kata kadar artıran bir başka tedavi yöntemidir. Kliniğimizde ozonlu prp tedavisi uygulamaları da yapılmaktadır.

PRP ve Saç Dökülmesi

Özellikle de ince telli saçları güçlendirir. Hiç saç kökü olmayan bir yerden PRP ile saç çıkarmak kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle aldatıcı reklamlara inanmamalısınız. Fakat saç dökülmesi yaşama ihtimaliniz yüksekse ya da halihazırda başlamış bir saç dökülmesi mevcutsa PRP tedavisi ile dökülmeyi yavaşlatabilir hatta durdurabilirsiniz.

PRP Tedavisi ve Diz Problemleri

PRP tedavisi, dizlerdeki sıvı kaybı, menisküs problemleri, kireçlenme, spor yaralanmaları gibi durumlarda oldukça etkilidir.Hastanın kendi kanından elde edilen PRP materyali dize enjekte edilir. Uygulamadan sonra dize açma kapama hareketleri yaptırılarak dağılımın iyi olması sağlanır. Sonrasında buz uygulanabilir.İşlemden sonra üç gün hasta dizlerinin üzerinde çok fazla kalmamalıdır.İlk 3 gün ağrı olabilir, bu durumda parasetamol alınabilir.

Yüze (Cilde) PRP Uygulaması

İşlemden sonra iğne yerlerinde birkaç gün sürebilen kızarıklık, morluk olması normaldir. Cildin güneşten korunması önemlidir, iğne işlemi ile hassaslaşan cildi güneş koruyucular ile ultraviyolenin zararlı etkilerinden korumak gerekir.

PRP Tedavisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bir defa yaptırmak yeterli midir?

Seanslar halinde uygulanır. 2-4 hafta aralıklarla en az 3 seans yapmak gerekir.

Yan etkisi var mıdır?

Hastanın kendi kanı kullanılarak uygulanan bir tedavi olduğu için alerji vb. yapmaz. Sadece enjeksiyon bölgelerinde geçici kızarıklık, morluk olabilir.

PRP hangi durumlarda uygulanmaz?

  • Gebelik, emzirme

  • Kanama pıhtılaşma bozuklukları

  • Kan sulandırıcı kullanımı

  • Otoimmün hastalıklar

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen