Sal. May 7th, 2024

Serumlar, güneş koruyucular, nemlendiriciler, vitaminler… Kulağa karmaşık ve uğraştırıcı geliyor olabilir. Fakat cilt bakımı günlük rutinin en önemli parçası. Tüm gün maruz kaldığımız zararlı ışınlar, stres, yorgunluk gibi faktörler bir araya geldiğinde istenmeyen bir sonuçla karşılaşmak mümkün. Zamanın acımasızlığını da unutmamak gerek! Yapabileceğimiz tek şey bunları en aza indirmek ve tabii ki bunun yolu düzenli bakımdan geçiyor. Sabah ve akşam olmak üzere alışkanlık haline getireceğiniz küçük değişiklikler, uzun vadede sizi mutluluğa götürebilir. Keşke bir sabah uyandığımızda hayalimizdeki cilde kavuşabilseydik fakat cilt emek ister. Atlamamamız gereken bir nokta daha var: Cilt üstten beslendiği kadar alttan da beslenir. Doğru beslenme, vitamin takviyeleri, uyku düzeni ve su tüketiminin önemi sandığımızdan daha fazla. İlerleyen zamanlarda keşke dememek, büyük uğraşlar vermemek ve en önemlisi aynaya baktığımızda kendimizi daha iyi hissetmek için ufak tefek rutin değişiklikleri yapmak mümkün.

Aşağıda sizin için derlediğimiz 10 adımda cilt bakım içeriğini inceleyebilirsiniz…

Yazı: İrem Kaplan

Eyvah, Makyajımla Uyuyakaldım!

Şüphesiz cildinize yapabileceğiniz en büyük kötülük makyajınızı çıkarmadan uyumak. Makyaj malzemelerinin ciltte uzun süre durması gözeneklerinizin tıkanmasına sebep olurken, yenilenmeyi de engelliyor. Uzun vadede erken yaşlanmayı beraberinde getirdiği de yadsınamaz bir gerçek. Cildimizi yorgun, yağlı ve kirli hissetmemek için makyajla uyumaya savaş açıyoruz!

Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil

Dört Mevsim Güneş Koruyucu

Güneşten gelen zararlı UV ışınlarının, cildi yıpratan gizli düşmanlardan olduğunu biliyor muydunuz? Bu yüzden güneş koruyucu kremleri yalnızca güneşin altında değil; yılın her günü mutlaka kullanmalısınız. Cilt bakım rutininin son adımı haline getireceğiniz bu koruyucu kremler, sizi istenmeyen lekelerden ve kırışıklıklardan koruyacak.

Chanel Sublimage La Protection Uv Spf 50

Cildinizi Doğru Temizleyin

Kusursuz bir cildin ilk adımı iyi bir temizlikten geçiyor. Ama en önemlisi kendi cilt tipimizi tanımak ve ona uygun temizleyiciler kullanmak. Herkesin mucizeler yarattığını söylediği temizleyiciler sizin kabusunuz olabilir. Krem ve köpük formundaki temizleyiciler, yapısı gereği daha hassas olan kuru ciltlerin favorisi haline gelirken; gözenek tıkanıklığı, akne, siyah nokta problemleri ile mücadele eden yağlı ve karma cilt tipleri için jel kullanım daha uygun.

Caudalie Vinoclean Instant Foaming Cleanser

Cosrx Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser

Nem Olmadan Asla

Kim demiş yağlı ciltler neme ihtiyaç duymaz diye? Her cilt tipinin nem desteğine ihtiyaç duyduğu bir gerçek. Cilt üzerinde mevcut suyun buharlaşmasını engelleyen nemlendirici ürünler, cildin doğal nem ve yağ dengesini korumaya yardımcı olur. Cildin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan doğru nemlendiriciyi bulmak ise işin püf noktası!

La Roche Posay Toleriane Ultra Fluide

Güzellik Uykusu Efsane Değil!

Uykusuzluk, soluk cilt, kızarmış gözler, mor göz altları… Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı. Uyku en hızlı şekilde ciltte meydana gelen inflamasyonları azaltırken, yenilenme sürecini de hızlandırıyor. Yani cildin yenilenmesi, uyuyacağınız uyku ile doğru orantılı. Mükemmel bir cilde sahip olmanın sırlarından birini daha açıklıyoruz: Sırt üstü uyumak ve yüksek yastık. Kırışma ve sarkma riski en aza inerken, göz altı torbalarının görünümü de azalıyor.

Nurse Jamie Beauty Bear Age Delay Pillow

Serumlardan Yardım Alın

Cilt bakım rutinine yeni bir soluk kazandırmak isteyenler buraya! Klasik cilt bakım ürünlerine kıyasla daha etkili olan yüz serumları ile ışıltılı bir cilt mümkün. Özellikle gece rutinine eklediğiniz serumlar, uyku sırasında onarıma yardımcı olarak maksimum fayda sağlar. Cildinizin nemlenmesini ve dolgun görünmesini mi istiyorsunuz? Hiyalüronik asit serumları cildinizin nem rezervlerini dolduracak. Peki ya sebum dengesi? Salisilik asit gözeneklerinize derinlemesine nüfuz ederek siyah noktalara ve biriken yağlara yardımcı olacak. Eğer yaşlanmaya savaş açmak istiyorsanız, C- vitamini ve retinol içerikli serumlar tam size göre. Görünüşe göre kendisi küçük ama etkileri büyük!

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5.

Vitamin C Face Serum, The Body Shop

Doğru Vitaminler

Vitaminlerin yalnızca vücut için değil cilt güzelliği için de faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Kullandığınız ürünlere, uyku düzeninize ve beslenmenize dikkat etmenize rağmen cildiniz istediğiniz gibi görünmüyorsa, ihtiyacınıza yönelik gıda takviyesi almanız gerekebilir. Kolajen, D, E, K vitaminleri gibi… Unutmayın sağlıklı vücut, sağlıklı cilt demektir.

Algenist Genius Liquid Collagen

Gözler Kalbin Aynasıdır

Asla unutmamanız gereken bir adım var, göz çevresi bakımı. İlk kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluştuğu bu bölge cildimize göre daha hassas bir yapıda. Doğal olarak yaşlanma belirtilerinin de habercisi! Erken yaşlarda bu bakımını alışkanlık haline getirerek, cilt güzelliğinizin yapıtaşı olan göz çevrenizi korumanız mümkün. Gece ve gündüz kullanacağınız göz çevresi kremlerinin, besleyici yağlar ve nemlendirici içeriklerinin olmasına dikkat etmelisiniz.

Shiseido Bop Liftdynamic Eye Treatment

Dudaklara Düzenli Bakım

Göz altlarından sonra en hassas cilt bölgesi hangisidir? Tabii ki dudaklar! Özellikle soğuk havalarda daha fazla özen isteyen dudak bölgesi için gerekli bakımı sağlamanız şart. Dudaklarınızın kuru ve bakımsız görünmesini istemiyorsanız, siz de nemlendirici formüle sahip balmlara çantanızda yer ayırmalısınız.

Bobbi Brown Lip Balm SPF15

Boyun ve Dekolte

Cilt bakımında sıklıkla göz ardı ettiğimiz boyun ve dekolte bölgesinde oluşan kırışıklıklar çok erken yaşlarda karşımıza çıkmakta. Sadece geçen yılların sonucu değil; stres, teknolojik alet kullanımı ve yanlış uyku pozisyonu gibi birçok faktörün bir araya gelmesiyle oluşan çizgilerin çözümü ise çok basit. Yüzünüze uyguladığınız bakım rutinini bu bölgeye de uygulayarak olası problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Dior Capture Totale Intensive Restorative Night Cream for Face and Neck

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen