Cts. May 18th, 2024

İleri analitik programı DataRobot, şirketlerin datalarını işleyerek, öğreniyor. Öğrendiği bilgilerden yola çıkarak geleceğe yönelik başarılı iddialarda bulunuyor. Dünya çapında çeşitli dallardan 1000’den fazla şirket tarafından kullanılan DataRobot, finanstan, üretime pek çok alandaki firmaya dayanak oluyor.

Dünya büyük bir süratle dijitalleşiyor ve şirketler süratle değişen bu dünyaya ayak uydurabilmek için teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyor. Makine öğrenmesi ve yapay zekâ teknolojilerini bilgi tahlili için kullanılan firmalar, idare, finans ve geleceğe yönelik kestirimlerde katılık içeren iddialarla ön görüsünü güçlendiriyor, verimliliği ve riskleri hesaplayarak kar oranını artırabiliyor.

Makine öğrenmesi ve yapay zekâ uygulamaları ortasında en düzgünlerinden biri olarak gösterilen DataRobot uygulaması makine öğrenme süreçlerini hızlandırarak şirketlerin sürat muhtaçlığını karşılarken tıpkı vakitte geleceğe yönelik doğruluk performansı yüksek kestirimler yapıyor. Bir ileri analitik programı olan DataRobot, çeşitli bölümlerde faaliyet gösteren 1000’den fazla şirket tarafından kullanılıyor.

“MİLYONLARCA DOLARLIK TASARRUF SAĞLADILAR”

DataRobot uygulamasının Türkiye’deki tek temsilcisi olan yazılım hizmeti danışmanlığı ve bilgi tahlili firması Ereteam CEO’su Kutlay Şimşek, “Yapay zekâ teknolojileri bilhassa finans alanındaki şirketlere kıymetli kazanımlar sağlıyor. DataRobot, dünya sıralamasında birinci 5’in içerisinde yer alan bir Amerikan bankasının döviz dönüşümlerini optimize ederek 300 milyon dolarlık bir maliyet tasarrufu sağladı. Bir öteki banka ise yüksek riskli ATM ve mevduat işlemlerini DataRobot sayesinde yanlışsız iddia ederek 24 milyon dolarlık bir tasarruf elde etti.

“DATAROBOT BİLGİNİN OLDUĞU HER YERDE KULLANILABİLİR”

DataRobot uygulamasının sadece finans dalında kullanılmadığının altını çizen Kutlay Şimşek, “Dünya çapında 1000’den fazla kullanıcının bir kısmı finans bölümünde yer alsa da ülkemizde de olduğu üzere büyük üreticiler de bilgi tahlili için DataRobot’a güveniyor. Fabrikaların üretim datalarını, kapasitelerini, üretim anındaki tüm değişkenleri arşivleyip, öğrenen DataRobot yazılımı gelecek devirlerdeki üretim kapasitesine yönelik başarılı kestirimler verebiliyor. Üreticilerin kapasite, sürat ve üretim kaideleri üzere kıymetli bahislerdeki sorularına dataya dayanan, rasyonel yanıtlar sunuyor” diye konuştu.

“ÇİMENTO ÜRETİMİ DATAROBOT İLE TAHLİL EDİLİYOR”

Türkiye’de DataRobot’u tercih eden firmaların üretim tarafında da bulunduğunu belirten Şimşek, “Türkiye’nin önde gelen çimento üreticilerinden olan bir müşterimiz, üretim bilgilerinin iddialanması için DataRobot’a güveniyor. Kalite tahminleme, öngörücü bakım, anomali tespiti üzere farklı alanlarda DataRobot’un yeteneklerinden faydalanıyorlar” tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen