Cts. May 18th, 2024

Siber güvenlikte dünya önderi olan ESET, genel merkezinin bulunduğu Bratislava, Slovakya’da kurulan inovasyon ve teknoloji üssü ESET Yerleşke ile ilgili planlarını paylaştı.

Dünyaca ünlü mimarlık stüdyosu BIG-Bjarke Ingels Group tarafından tasarlanan ve 55 bin m2’lik alana sahip yerleşke, şirketin yeni genel merkezine mesken sahipliği yapacak. Avrupa için güçlü bir siber güvenlik, yapay zeka ve inovasyon ekosistemi oluşturacak. Tıpkı vakitte bir mükemmeliyet merkezi olacak.

Pandemi sonrası çalışma modellerindeki değişiklikleri ve çalışanlarının isteklerini yansıtan ESET Yerleşke çalışanlara, müşterilere, iş ortaklarına ve bu paydaşların işle ilgili ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere inşa ediliyor. Verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı amaçlayan Kampüs’ün temel fonksiyonu, ESET ve toplum için geniş yelpazede tesisler ve imkanlar sunmasıyla desteklenecek.

Bilimi, eğitimi ve inovasyonu destekleyecek

ESET CEO’su Richard Marko bu hususta şunları söyledi: “ESET Kampüs’ün, gelişmiş teknolojilerin potansiyelinden geniş çaplı olarak yararlanabileceğimiz, yavuz siber güvenlik tahlillerinin hayata geçirildiği, yaratıcı bir merkez olacağını düşünüyorum. Geleceğe uygun, kapsayıcı, farklılıkları barındıran, yeşil ve işbirliğine imkan sağlayan bir çalışma ortamı oluşturarak çalışanlarımızın, müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve topluluklarımızın ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Bilimi, eğitimi ve inovasyonu desteklemek üzere toplumsal gereksinimlere yanıt vermeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Kampüs sıfır karbon salınımı ile çalışacak

ESET Yerleşke sürdürülebilir formda inşa edilecek, sürdürülebilir biçimde işletilecek ve sorumlu raporlama, fonksiyonellik, ekoloji unsurları üzerine kurulacak. Şirket, 2020 yılında karbon emisyonunda yüzde 40 oranında düşüş gösteren karbon ayak izini raporlamayla ilgili birinci adımları attı. ESET’in COO’su Palo Luka bu mevzuda şunları söyledi: “ESET’in inovasyon ve teknoloji alanında örnek teşkil etmesinin değerli olduğuna inanıyoruz. ESET Yerleşke binalarının en son teknolojiye ve en yüksek düzeyde sürdürebilirlik sunmak üzere verimli ve akıllı tahlillere sahip olmasını sağlamak istiyoruz. Kampüs’ün sıfır karbon salınımı ile çalışmasını hedefliyoruz ve karbona dönüşümün en az olacağı biçimde inşa etmeyi arzuluyoruz. Mimarlık şirketi BIG ile iştirakimizin bunu başarmada bize yardımcı olacağını umuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen