Çar. Haz 26th, 2024

Dijital ödeme sistemlerinde yenilikçi tahlilleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştıran Garanti BBVA, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın duyurduğu Türkiye’nin kendi ulusal karekod standartlarını taşınabilir kanallarına, ATM ve POS aygıtlarına entegre etti. Bu çalışma kapsamında ortak QR üretebilen tüm banka POS’larında, ATM’lerinde ve para transferlerinde kullanılan QR kod ortak hale getirildi.

Özellikle pandemi devriyle birlikte müşteriler teması azaltan elektronik ödeme sistemlerini sıkça tercih etmeye başladı. QR kodun bankalarda ortak olacak biçimde yaygınlaştırılması, müşteriler için daha erişilebilir ve kolay bir tecrübe sağlıyor.

Garanti BBVA Taşınabilir kullanan müşteriler banka fark etmeksizin ortak QR üretebilen tüm POS’larda yer alan QR kodu okutarak ödeme yapma imkanı buluyor. Böylelikle, müşteriler ödemelerini karta gereksinim duymadan Garanti BBVA Taşınabilir ya da BonusFlaş uygulamaları üzerinden gerçekleştirebiliyor. QR ile ATM’den para çekme süreçlerinin de artık tüm banka ATM’lerinden yapılması mümkün hale geldi. Garanti BBVA Taşınabilir kullanan müşteriler artık öteki banka ATM’lerinde yer alan QR kodu okutarak da temassız ve saniyeler içerisinde para çekebilecek. Tıpkı vakitte öteki banka müşterileri de Garanti BBVA ATM’lerini kullanabilecekler. Bunun yanı sıra, daha evvel birebir banka hesapları ortasında yapılabilen QR ile para transferi, artık farklı banka hesapları ortasında da yapılabiliyor. Üstelik, hukuksal müşteriler de ortak QR ile tüm banka ATM’lerinden para çekebilir ve para transferi yapabilir.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Garanti BBVA olarak, tüm müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak, güniçerisindeki ağır tempoda bankacılık süreçlerini hızla gerçekleştirebileceklerihizmetler sunmaya önemveriyoruz. QR kodun bankalarda ortak hale gelmesi, öteki tüm özel tahlillerimizle birlikte, müşterilerimize yaşattığımız bankacılık deneyimini farklı bir noktaya taşıyacak. QR süreçleri günlük hayatta hepimizin başına gelen cüzdan unutma, kartı bulamama üzere durumlarda müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyor. Temas etmeye, kart taşımaya ve IBAN kullanmaya gerek kalmadığı için müşterilerimizin en çok sevdiği özelliklerin başında geliyor. Örneğin ATM’lerimizden para çekme süreçlerinde QR’ın hissesi 31 düzeyine ulaştı, bu gelişme kapsamında daha yüksek oranlara çıkacağını düşünüyoruz. Müşteriye sunduğumuz tecrübesi bir adım daha öteye taşıyabileceğimiz için memnunuz.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen