Per. Nis 25th, 2024

Lider kripto Bitcoin, piyasalardaki belirsizliğin ortasında ivmeden yoksun hareket ediyor. Bununla birlikte JPMorgan stratejistleri, BTC’nin gerçek değerinin oldukça altında işlem gördüğünü ileri sürüyor. Bu arada, popüler analist Michael van de Poppe, Bitcoin için en son teknik analizini paylaşıyor.

JPMorgan: Bitcoin, 45.000 dolardan işlem görmesi gerekiyor

Dijital devrim finans dünyasını yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda Bitcoin (BTC) bir değer saklama aracı ve enflasyona karşı koruma olarak altının asırlık hakimiyetine meydan okuyan zorlu bir rakip olarak ortaya çıktı. Ancak JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’in mevcut fiyatının gerçek potansiyelini yansıtmadığını söylüyor. Ayrıca stratejistler, BTC’nin önemli ölçüde daha yüksek işlem görmesi gerektiğini ileri sürüyor. Buna gerekçe olarak da altının fiyatına ve birçok yatırımcının iki varlığı birbirinin yerine geçebilir olarak gördüğü varsayımına dayanıyorlar.

JPMorgan analistleri, altının 2.000 doların hemen altında seyreden fiyatıyla Bitcoin’in ideal olarak 45.000 dolar civarında işlem görmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Bitcoin’in 26.773 dolar olan mevcut işlem fiyatı, stratejistler tarafından önerilen seviyeden neredeyse %70 daha düşük. Bu önemli eşitsizlik, iki varlığın yatırımcılar tarafından gerçekten alternatif olarak algılandığı varsayıldığında, ya Bitcoin’in değerinin düşük olduğu ya da altının aşırı değerli olduğu anlamına geliyor.

Ufuktaki katalizör: Bitcoin halving olayı

Bununla birlikte, Bitcoin ve altının eşit değer depoları olarak hizmet ettiği fikri herkesi ikna etmeyebilir. Sadece 14 yıldır var olan Bitcoin, yüzyıllardır bu rolü oynayan altınla kıyaslandığında sönük kalıyor. Sonuç olarak, kurumsal yatırımcılar güvenli liman varlığı olarak ağırlıklı olarak altını tercih ediyor. BTC ise daha çok bireysel yatırımcıların ilgisini çekiyor.

JPMorgan stratejistleri ayrıca gelecekte Bitcoin’in fiyatını etkileyebilecek bir başka potansiyel faktörün de altını çiziyor. Bu da Kriptokoin.com okuyucularının bildiği üzere halving olayı. Bitcoin halving’i, kabaca her dört yılda bir gerçekleşiyor. Halving, yeni Bitcoin’lerin yaratılma ve piyasaya girme oranını azaltan programlanmış bir olay. Bu olay, Bitcoin’in fiyatını potansiyel olarak etkileyebilecek yeni coin arzını azaltıyor. Halving olayı ayrıca madencilerin işlemleri işlemek ve Blockchain’in güvenliğini sağlamak için aldıkları token sayısını da yarıya indiriyor.

Bir sonraki halving olayının önümüzdeki yılın Nisan ya da Mayıs ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Tahminlere göre bu durum bir Bitcoin madenciliğinin maliyetini iki katına çıkaracak. Böylece, BTC’yi yaklaşık 40.000 dolara yükseltecek. Azalan arz ve artan madencilik maliyetleri, kesin sonuç belirsiz olsa da Bitcoin fiyatını potansiyel olarak yukarı çekebilir.

BTC yakında muhtemelen 38 bin doların üzerine çıkacak!

Önde gelen kripto analisti Michael van de Poppe, BTC’nin önümüzdeki haftalarda 38 bin doların üzerine çıkabileceğini öngörüyor. Analiste göre, en son FOMC toplantı tutanakları faiz oranı duraklamaları olasılığını ima etti. Duraklamaların bir sonraki toplantıda ya da ondan sonraki toplantıda gerçekleşebileceğini ve bunun da potansiyel olarak kripto piyasasını besleyebileceğini tahmin ediyor. Bunun nedeni, faiz oranlarındaki bir duraklamanın genellikle piyasa duyarlılığı için olumlu olarak görülmesi.

BTC için haftalık grafik / Kaynak: TradingView

Bu arada BTC, 30 bin dolarlık önemli direnç seviyesini aşmak için mücadele ediyor. Van de Poppe, BTC’nin fiyatının altındaki 200 haftalık Hareketli Ortalama (MA) ve 200 haftalık Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) önemini vurguluyor. Bu doğrultuda, bu seviyeleri takip etmenin çok önemli olduğunu belirtiyor.

Analizinde, BTC bu haftayı bu seviyelerin üzerinde kapatamazsa, BTC’nin 38,8 bin dolara tırmanabilmesi için hızlı bir geri kazanımın gerekli olacağını belirtiyor. Yükselişin hızı, potansiyel fiyat hareketinin belirlenmesinde kilit bir faktör olacak. Öte yandan, iki çizginin üzerine çıkamaması, muhtemelen BTC’nin 20 bin dolara düşmesine neden olacak. Ayrıca analist, doların gücünün BTC üzerindeki etkisini de tartışıyor. Makroekonomik açıdan, güçlü bir dolar BTC için elverişli değil. Van de Poppe, Dolar Endeksinin bir rahatlama rallisi yaşayabileceğinden bahsediyor. Ancak önemli bir direnç seviyesine yaklaştığını ve orta vadeli bir düşüş trendinde kaldığını belirtiyor.

ABD endeksi bu direncin üzerine çıkarsa, BTC’nin aşağı yönlü bir hareket görmesi mümkün. Böylece, 20 bin dolar işaretine doğru düşmesi olası. Bununla birlikte, sonuç, analistin dolar için düşüş ve BTC için potansiyel olarak faydalı olacağına inandığı önümüzdeki birkaç hafta için yaklaşan temel piyasa verilerine bağlı olacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen