Cum. May 10th, 2024

Madencilik şirketleri geçen yılki kripto kışında büyük darbe aldı. Bitcoin’in ilk çeyrekteki yükselişine rağmen, bazı şirketler henüz 2022’nin etkisinden kurtulamadı. Şimdi de madencilik şirketi Canaan, varlıklarını elden çıkarıyor. Ayrıca, Litecoin madencileri de satış yapıyor. Öte yandan kripto balinaları Ethereum depolamaya devam ediyor.

Canaan Mining Bitcoin’i elden çıkarıyor

2022’nin dördüncü çeyreğinde Canaan’ın bilançosunda 757 BTC bulunuyordu. Şirket 2021’in 2. çeyreğinden bu yana varlıklarını her çeyrekte artırıyordu. Ancak Canaan ilk kez Bitcoin varlıklarını bir önceki çeyreğe kıyasla azalttı. Şu anda madencilik şirketinin bilançosunda 623 BTC bulunuyor. Şirket, Bitcoin satarak 2,6 milyon dolarlık bir sermaye kazancı elde etti. Bu da operasyonel giderlerin ve nihayetinde brüt kredilerin azalmasına yardımcı oldu.

Ayrıca, diğer çeşitli önlemler nedeniyle Canaan, 2023’ün 1. çeyreğinde brüt zararını %25 oranında azalttı. Madencilik şirketi, 2022’nin 4. çeyreğindeki 64,1 milyon dolara kıyasla 47,5 milyon dolar brüt zarar kaydetti. Ancak, 2022’nin ilk çeyreğindeki rakamlara ulaşmak için önünde uzun bir yol var. Geçen yılın ilk çeyreğinde Canaan 123,5 milyon dolar brüt kâr elde etmişti. Son olarak, piyasa öncesi işlemlerde Canaan’ın hisseleri %5,49 oranında düşüş gösterdi.

Kaynak: TradingView

Litecoin madencileri satış yapıyor

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, yaklaşan halving etkinliği, Litecoin madencilerine işlemleri doğrulamaları için verilen blok ödülleri 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşecek. Tipik olarak, bir halving tarihi yaklaştığında, kripto madencileri rezervlerini stoklamaya çalışırlar. Ancak ilginç bir şekilde Litecoin ağında bu gerçekleşmedi. Bir sonraki halving’e 70 günden az bir süre kaldı. Bununla birlikte, on-chain veriler LTC madencilerinin hala rezervlerini tükettiğini gösteriyor. Aşağıdaki grafiğe göre, Litecoin madencileri Mayıs 2023’te rezervlerinden yaklaşık 680.000 coin boşalttı.

Litecoin Madenci Rezervleri, Mayıs 2023 / Kaynak: IntoTheBlock

Yukarıda gördüğünüz gibi madenciler mevcut yüksek fiyatlardan faydalanarak bir miktar kâr alıyor. Aynı şekilde, artan küresel enerji fiyatları ve düzenleyicilerin kripto madenciliği faaliyetlerine yönelik baskıları da son aylarda madencilik maliyetlerinin hızla artmasına neden oldu. Bu faktörler azalmazsa, LTC madencilerinin halving öncesinde satış yapmaya devam etmesi muhtemel. Nihayetinde bu durum, diğer yatırımcılardan gelen yükseliş ivmesine rağmen önümüzdeki haftalarda potansiyel bir Litecoin rallisini yavaşlatabilir.

Ethereum balinaları ETH depolamaya devam ediyor!

Son aylarda Ethereum ekosistemi, Ethereum balinalarının sayısında kayda değer bir artışa tanık oldu. Bu balinalar, etkileyici bir oranda Ethereum biriktiriyor. Bu şekilde ETH’ye olan ilginin artması, potansiyel bir birikim eğilimine işaret ediyor. Blockchain analiz platformu olan IntoTheBlock verilerine göre, Ethereum balinaları şu anda toplu olarak şaşırtıcı bir şekilde 30,07 milyon ETH’ye sahip. Böylece, 2023’ün başında tuttukları 26,56 milyon ETH’yi aştılar. Toplam Ethereum arzının %0,1’inden fazlasına sahip olan adresler arasındaki bu artış, devam eden birikimin açık bir göstergesi.

Ethereum balinalarının artan varlığı, Ethereum Blockchain’in ve ETH’nin artan cazibesinin altını çiziyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen