Cts. May 4th, 2024

Sonunda yeni Rihanna şarkısı burada diyebiliyoruz.

Rihanna, hayranlarını yıllarca beklettikten, yalvarttıktan ve dırdır ettirdikten sonra sonunda yeni müzikle tanıştırdı. Son şarkısı, Black Panther: Wakanda Forever film müziğinin baş single’ı “Lift Me Up”. Süperstar ve patrona uygun büyük bir geri dönüş…

Duygusal müzik, kaybı hayranları, diğer aktörler, ve özellikle Wakanda Forever kadrosundaki eski yardımcı yıldızlar tarafından derinden hissedilen Black Panther’in merhum ve sevilen yıldızı Chadwick Boseman’a bir övgü niteliğinde…

Şarkı, Black Panther Ludwig Göransson’ın Oscar ödüllü bestecisi Tems, Rihanna ve yönetmen Ryan Coogler tarafından yazıldı. Şarkı beş ülkede kaydedildi ve yapımcılığını da Göransson yaptı.

“Giderken beni aşkının sıcaklığında tut / Beni güvende tut / Güvenli ve sağlam” gibi sözlerle Boseman’a yürekten saygıları açık…

“Ryan ile konuştuktan, film ve şarkı için yönetmenliğini duyduktan sonra, hayatımda kaybettiğim tüm insanlardan sıcak bir kucaklaşmayı betimleyen bir şeyler yazmak istedim. Onlara şimdi şarkı söyleyebilsem ve onları ne kadar özlediğimi ifade edebilsem nasıl hissedeceğini hayal etmeye çalıştım” diyor Tems. “Rihanna benim için bir ilham kaynağı oldu, bu yüzden onun bu şarkıyı iletmesini duymak büyük bir onur.”

2016’da başyapıtı Anti adlı son albümü ile ertesi yıl DJ Khaled ve N.E.R.D. ile yaptığı işbirliklerinden bu yana Rihanna, anlaşılır bir şekilde çok meşguldü. Fenty Beauty imparatorluğunu ve Savage X Fenty iç çamaşırı işini genişletti, gerçek bir milyarder seçildi ve kısa süre önce bir erkek bebek annesi oldu.

Ancak son haftalarda geri dönüşünün ipuçları yüzeye çıktı. İlk olarak, 2023 Super Bowl İlk Yarı Gösterisi manşeti olarak ilan edildi ve şu soru soruldu: Bu, Rihanna’nın yeni müzik yayınladığı anlamına mı geliyor? Ardından, Wakanda Forever’ın çevrimiçi ve Times Meydanı’ndaki tanıtımları R harfiyle aydınlandı, bu da Rihanna’nın devam filminde müzikal katılımını düşündürdü. Tabii ki, bu hafta bu söylentiler doğrulandı.

Yıllarca süren bekleyiş bir şeyi kanıtladıysa, o da Rihanna’nın kendi zaman çizelgesinde hareket etmesi; başka kimsenin değil. “Bir sonraki projeme daha önce ortaya koymak istediğimden tamamen farklı bakıyorum. Bence bu yol bana daha çok yakışıyor, çok daha iyi,” dedi.

Rihanna liderliğindeki single’ı Black Panther: Wakanda Forever, film için orijinal müzik yaratmak için yüksek profilli Siyah sanatçılara dokunma geleneğinin başlatılan geleneği takip ediyor. İlk bölüm 2018’de yayınlandığında Kendrick Lamar, beraberindeki Black Panther: The Album için SZA, The Weeknd, Anderson .Paak, 2 Chainz ve Jorja Smith gibi diğer sanatçılarla birlikte şarkılar besteledi ve küratörlüğünü yaptı. (Şarkılardan biri ertesi yıl Grammy kazandı.) Rihanna’nın “Lift Me Up”, merakla beklenen devam filminin daha yıldız orijinal şarkılarından ilki olabilir. Filmi izleyen eleştirmenlerin belirttiğine göre, jeneriğinde “Born Again” adlı başka bir parçası var.

“Lift Me Up”ı buradan dinleyin ve aşağıdaki sözlerin tamamını okuyun.

Lift me up
Hold me down
Keep me close
Safe and sound

Burning in a hopeless dream
Hold me when you go to sleep
Keep me in the warmth of your love when you depart
Keep me safe
Safe and sound

Lift me up
Hold me down
Keep me close
Safe and sound

Drowning in an endless sea
Take some time and stay with me
Keep me in the strength of your arms
Keep me safe
Safe and sound

Lift me up
Hold me down
Keep me safe
Safe and sound

Burning in a hopeless dream
Hold me when you go to sleep
Keep me safe
We need light
We need love

(Lift me up) Lift me up, in your arms
(Hold me down) I need love, I need love, I need love
(Keep me close) Hold me, hold me
(Safe and sound) Hold me, hold me, hold me, hold me, hold me, hold me
(Lift me up) Hold me, hold me, hold me
(Hold me down) Hold me
(Keep me safe)
We need light
We need love

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen