Çar. May 1st, 2024

Butiğin mimarisinde, İtalyan tasarım formlarını takip eden kaliteli malzemeler, özenle seçilmiş bir renk paleti ve titiz işçilik öne çıkıyor. Kullanılan materyaller antik Roma klasisizmini referans alırken atmosfere hafif ve çağdaş bir doku hâkim oluyor. İzmir’in kıyı konumuna uyumlu olmasından hareketle butiğin genel renk paletine mavi dokunuşlar yapılmış.

Butiğin girişinde, Caldia mermer zemine döşenen Condotti sekiz köşeli yıldız karşılıyor. Evrensel bir denge, uyum ve kozmik düzen sembolü olan bu özel yıldızın sekiz çizgisi dört ana yönü (Kuzey, Güney, Doğu, Batı) ve dört döngüsel zamanı (iki gündönümü ve iki ekinoks) simgeliyor. Ünlü bir efsaneden esinlenen bu yıldız, tüm yolların Roma’ya çıktığı anlamına gelen “Roma Caput Mundi”den hareketle dünyadaki tüm Bulgari butiklerinde bulunan birleştirici bir sembol. Bulgari İstinyepark İzmir butiğinin pencerelerinde, Akdeniz’in sonsuz mavisinden ve Roma’nın altından turuncuya dönen bin bir gün batımı tonuyla büyülü ışığını yansıtan iki farklı renk paleti dikkat çekiyor.

Bulgari İstinyepark İzmir butiğinin orta kısmı, okyanus mavisine övgü niteliğinde estetik bir mavi mermer olan Azul Cielo kullanılarak Panteon’un zemininden ilham alan geometrik bir tasarıma sahip. Pavonazzetto ve pirinç kombinasyonundaki merdiven, zarif mobilyaların yer aldığı geniş salon ve müşterilerin alışveriş deneyimleri sırasında her türlü konforu sağlayan özel satış odasıyla üst kata uzanıyor. Bulgari İstinyepark İzmir’de yeni açılan butikte, Nicolas Ruel’in Roma’nın mimari ihtişamından ilham alan özel bir sanat eseri de müşterileri karşılıyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen