Paz. May 26th, 2024


İngiltere’de otonom sürüş kabiliyetini geliştirmek ve tedarik zincirinin kitlesel olarak benimsenmesini teknik olarak desteklemek maksadıyla geliştirilen evolvAD, Kontaklı ve Otonom Araçları (CAV), kentsel yerleşim alanlarında ve kırsal bölgelerdeki yollarda test edecek.  

Bu tıp yollar, İSİM teknolojisi için kendine mahsus zorluklar ortaya koyuyor. Örneğin, yerleşim alanlarında şoförler, her iki tarafta park etmiş araçların bulunduğu tek şeritli çoklukla dar yollarla ve düşük sürüş suratlarıyla karşı karşıya kalıyor. Misal şartlar içermesine karşın kırsal yollarda daha yüksek sürüş suratları ve yol işaretlerinin çok az olduğu yahut hiç olmadığı virajlı yollar bulunuyor.  

Nissan’ın teknik başkan olarak yer aldığı beş kesim ortağından oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülen araştırma projesi, İngiltere’nin 100 milyon sterlinlik Akıllı Mobilite Fonu, İrtibatlı ve Otonom Araçlar Merkezi (CCAV) tarafından yönetiliyor ve inovasyon ajansı Innovate UK tarafından yürütülüyor. 

 

Projede beş ortağın uzmanlık alanları kullanılacak

evolvAD projesinde 21 ay boyunca beş ortağın (Nissan, Connected Places Catapult, Humanising Autonomy, SBD Automotive ve TRL) uzmanlık alanları kullanılacak. Proje, İSİM teknolojilerinin gelecekteki kitlesel dağıtımına yönelik İngiltere’de tedarik zinciri hazırlığını teknik olarak da destekleyecek. Bu, İngiltere’nin otonom sürüş kabiliyetini geliştirmek için tasarlanmış, Nissan’ın TRL ile iş birliği içinde gelişmiş İSİM teknolojisini yerleşim alanlarında deneme çalışması da dahil olmak üzere çeşitli odak alanlarını içeriyor. 

 

Yerleşim bölgelerindeki CCTV gibi altyapıları kullanan evolvAD CAV’lar, farkındalığı artırmak için bilgi alabilecek ve araçtan altyapıya (V2I) teknolojilerinin CAV’ların performansını artırmak için nasıl kullanılabileceğine dair bir test çalışması oluşturacak. Proje ayrıyeten otonom sürüş araçlarının dağıtımını daha fazla desteklemek için yeni V2I teknolojileri geliştirmeyi de amaçlıyor. Ayrıyeten Nissan, teknolojiyi karmaşık kırsal yollarda deneyecek ve otonom mobilitenin çoğunlukla kırsal ve şehirlerarası topluluklarda bulunan yollar ile küçük yollara ne üzere ulaşım fırsatları sağlayabileceğini araştıracak.  

 

Temmuz 2023’te başlayan projenin geliştirme basamağında test aracı olarak %100 elektrikli Nissan LEAF’ler kullanılıyor. Araçlar, evolvAD CAV’ler önümüzdeki aylarda canlı yollarda test edilmeden evvel simülasyonda ve özel test pistlerinde test edilecek. 

 

Nissan, evolvAD aracılığıyla, evvelki konsorsiyum İSİM araştırma projeleri HumanDrive ve ServCity’nin muvaffakiyetini temel alarak, otonom sürüş teknolojisini ve kabiliyetini öteki sürüş ortamlarında test ederek ve deneyerek daha da geliştirecek. Otonom sürüş teknolojisi, şirketin daha pak, daha inançlı ve daha kapsayıcı bir dünya yaratma uğraşını görecek uzun vadeli bir vizyon olan Nissan Ambition 2030’un temelini oluşturuyor.

 

Nissan AMIEO (Afrika, Orta Doğu, Hindistan, Avrupa ve Okyanusya) Bölgesi Araştırma ve Geliştirme Kıdemli Lider Yardımcısı David Moss, projeyle ilgili olarak, “İngiltere’deki evolvAD projesinin bir modülü olmaktan ve teknolojimizi daha fazla test etmek için ortaklarımızla birlikte çalışmaktan son derece gurur duyuyoruz. Nissan Ambition 2030 ile herkes için mobiliteyi güçlendirmek istiyoruz ve otonom sürüş teknolojileri araç güvenliği, çevresel tesir ve erişilebilirlik açısından büyük yararlar sağladığından bu proje kritik ehemmiyet taşıyor. İngiltere’de NTCE’nin 35. yılını kutlarken, müşterilerimize sahiden yarar sağlayan geleceğin teknolojisini sunmaya devam etmemize yardımcı olacak bu yeni projeye başlamaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Nissan’ın Avrupa Nissan Teknik Merkezi (NTCE) Araştırma ve İleri Mühendislik takımının yöneticisi ve evolvAD Proje Müdürü Robert Bateman ise “Önceki araştırma projelerimizde, İSİM grubumuz ve ortaklarımız otoyolları ve karmaşık kent ortamlarını ele aldılar. Artık çalışmamız dar sokaklar ve kırsal yollarda geçiyor. Otonom sürüşü pazara sunmak için teknolojiyi mümkün olduğunca farklı yol cinslerinde test ediyoruz. evolvAD üzere projeler bu yüzden çok değerli. Nihayetinde, sürüşü herkes için daha pak, daha güvenli ve daha kapsayıcı hale getirmek istiyoruz ve bunu sağlamak için konsorsiyum ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. 

NTCE, İngiltere’de 1.000 çalışana ulaştı

İlk olarak 1988 yılında İngiltere Sunderland’de kurulan NTCE, Nissan’ın üretim tesislerine teknik takviye sağlayan bir portatif kabinden şirketin global geliştirme merkezlerinden biri haline geldi. İngiltere, İspanya, Belçika ve Almanya’da bulunan ofisleriyle Nissan’ın Ar-Ge varlığı, eser ve teknolojilerinin Avrupalı ve Avrupa dışındaki müşterilerinin gereksinimlerini karşılıyor. Küçük bir takımdan yaklaşık 1.000 çalışana ulaşan NTCE, bugüne kadar Avrupa’da Nissan Qashqai, JUKE ve LEAF dahil olmak üzere 33 model teslim etti.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen