Cts. Nis 27th, 2024

Apple, USB-C’ye sahip daha ucuz bir Apple Pencil’ı duyurdu. iPad aksesuarının fiyatı 79 dolar olacak ve USB-C bağlantı noktasını gizleyen kayan bir kapakla birlikte gelecek. Ayrıca Apple’ın geçen yıl piyasaya sürdüğü 10. nesil de dahil olmak üzere bir iPad’in yan kenarına manyetik olarak tutunabilecek.

Ancak Pencil’ın daha ucuz fiyatı, birinci ve ikinci nesil kalemlerin sahip olduğu daha gelişmiş özelliklerden bazılarını barındırmadığı anlamına geliyor. Aksesuar, basınca duyarlılığı, kablosuz eşleştirme ve şarjı veya araçlar arasında geçiş yapmanızı sağlayan çift dokunma özelliğini destekliyor. Ancak yine de iPad Pro’nun M2 modellerinde ekrana dokunmadan üzerinde tutma özelliğini destekliyor.

İlk Apple Pencil modeli, şarj etmek için iPad’inizin bağlantı noktasına takmak üzere dışarı çıkan bir Lightning bağlantısını kullanırken, ikinci nesil model ise kablosuz olarak şarj ediliyordu ve Apple’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 10. nesil iPad ile uyumlu değildi.

USB-C Apple Pencil ise üçüncü ila altıncı nesil 12,9 inç iPad Pro, birinci ila dördüncü nesil 11 inç iPad Pro, dördüncü ve beşinci nesil iPad Air, 10. nesil iPad ve altıncı nesil iPad Mini dahil olmak üzere pek çok farklı iPad modeliyle uyumlu. USB-C Apple Pencil Kasım ayı başlarında satışa sunulacak.

Apple, 2018’de Apple Pencil 2 olarak adlandırılan ikinci bir Apple Pencil sürümünü piyasaya sürmüştü. Bu ikinci sürüm, orijinal modele göre çok büyük bir yükseltmeydi ve kablosuz şarj (yani şarj etmek için iPad’e takmanıza gerek yoktu) gibi özellikler, desteklenen iPad’lerin yan tarafına manyetik olarak tutunabilme (yani masadan yuvarlanmadan durabiliyordu) ve bir uygulamayı kullanırken araçları değiştirmek gibi işlemler için hareket kontrolleri desteği eklendi. Ancak bu yükseltmelerin karşılığında ilk Apple Pencil’a göre 30 dolar daha yüksek bir fiyat ile 129 dolara satılıyordu.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen