Paz. May 19th, 2024


Kaspersky, günümüzün dijital işletmeleri ve girişimcileri için çok değerli olan yeni Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitiminin lansmanını gerçekleştirdi. Siber güvenlik eğitimi; risk idaresi, krizlere müdahale ve güvenlik olayları sırasında tesirli ve şuurlu kararlar vermek isteyen başkanları desteklemeye yardımcı oluyor.

BT güvenlik takımları ve şirket idare konseyleri ortasındaki işbirliği hiç bu kadar değerli ve iş için bu kadar yararlı olmamıştı. Yöneticilerin %60’ından fazlası kurumlarında BT güvenliği konusundaki iletişimsizliğin en az bir siber güvenlik olayına yol açtığını kabul ediyor. Her iki BT çalışanından biri BT harici yöneticilerle tartışılması en güç bahislerden birinin BT güvenlik bütçesinin artırılması olduğunu söylerken, Kaspersky’nin yeni eğitim programı bu zihniyeti değiştirmeyi amaçlıyor. Eğitim, BT güvenlik farkındalığının iş başkanlarının sorumluluğu olduğunun altını çizecek ve iş başkanlarına BT çalışanlarıyla nasıl birebir fikirde olabileceklerini öğretecek.

Kurum içinde daha güçlü bir güvenlik kültürü oluşturulmasını teşvik eden yeni eğitim programı, iştirakçilerin çağdaş siber güvenlik tehdit ortamı hakkında farkındalıklarını artırmayı ve, siber güvenlik maharetlerinin yanlışsız kullanımını özendirmeyi amaçlıyor. Siber ataklar en güzel ihtimalle sistemler üzerinde ufak rahatsızlıklara neden olurken, en makûs ihtimalle kurumu yıkıma uğratabiliyor.

Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitimi, Kaspersky’nin üst seviye yöneticileri ve önde gelen siber güvenlik uzmanları tarafından oluşturuldu. Kurs iştirakçileri, altı ana öğrenme modülünü kapsayan ve eğitmen tarafından yönetilen bir çevrimiçi görüntü kursu aracılığıyla siber güvenliğin temellerini öğrenme fırsatı yakalıyor:

  • Siber güvenliğe giriş
  • İşletmeler için siber riskler
  • Siber hücumlar ve saldırganların kullandıkları araçlar
  • Kendinizi ve şirketinizi siber hücumlardan korumak 
  • Siber taarruzların sonuçlarını yönetmek
  • Siber güvenliğin geleceği

Kurs, şirketin kurucusu ve CEO’su Eugene Kaspersky, Kaspersky OS İş Ünitesi Lideri Andrey Suvorov, Küresel Araştırma ve Tahlil Takımı (GReAT) Yöneticisi Igor Kuznetsov, Dijital Ayak İzi İstihbaratı Lideri Yuliya Novikova ve Küresel Satışlar Kurumsal Satışlar Lideri Lavinia Rossi’nin de ortalarında bulunduğu şirketin yıldızlarını bir ortaya getirdi. Eğitim, yöneticilerin işletmelerinin siber güvenliği için gereksinim duydukları bilgi, pratik yönergeler ve denetim listelerine odaklanan testlerle mikro öğrenme formatında sunuluyor.

Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky şunları söyledi: “Dijital teknolojilerin iş dünyası üzerinde derin bir tesiri var. Beraberinde daha fazla fırsat, maliyet optimizasyonu, global ölçeklendirme yeteneği ve daha birçok yarar getiriyor. Bu teknolojilerin güvenliği ve güvenilirliği kuruluşun performansı üzerinde direkt tesire sahip olduğundan, siber güvenliği denetlemek sorumlu iş başkanlarının temel misyonlarından biri haline geliyor. Bu eğitimle, siber güvenliğin temelleri konusunda eğitim vererek ve yöneticilerin işletmelerinin siber hatalılardan bir adım önde olmasını sağlamak için dikkate almaları gereken konuları paylaşarak liderlik durumundaki şahıslara yardımcı olmayı amaçlıyoruz.”

Siber güvenlik yalnızca CISO’ların ve BT’nin değil, tıpkı vakitte teknik olmayan liderliğin de faal iştirakini gerektiriyor. Böylelikle kurum genelinde siber güvenlik kültürü oluşturma konusunda ortak bir kararlılık ortaya koymanın yanı sıra, kurs iştirakçileri günlük olarak kullanılabilecekleri ve bir kurum genelinde dağıtılabilecek gereçlere erişimden de yararlanabiliyor.

Yeni bilgileri pekiştirmek üzere kursta iştirakçilere pratik vazifeler veriliyor ve her hususun sonunda kıymetlendirme soruları yöneltiliyor. Programı tamamlayan kullanıcılara Kaspersky tarafından sertifika veriliyor.

Kursta her biri üç ila altı dakikalık toplam 50 ders yer alıyor. Dersler bulut platformu üzerinden erişim yoluyla yahut şirketin öğrenme idare sistemine entegre edilmek üzere SCORM olarak sağlanabiliyor.

Kurs, çalışanların siber güvenlik farkındalığını artırmak ve kurumun genel siber güvenliğinde kendi rollerini keşfetmelerini sağlamak için bir dizi ilgi cazibeli eğitim seçeneği sunan Kaspersky Güvenlik Farkındalığı portföyünün bir kesimini oluşturuyor.

Kursa kaydolmak yahut Yöneticiler için Siber Güvenlik Online Eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için Kaspersky Expert Training web sitesini ziyaret edin.

Kaspersky hakkında

Kaspersky, 1997 yılında kurulmuş global bir siber güvenlik ve dijital zımnilik şirketidir. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelinde işletmeleri, kritik altyapıları, hükümetleri ve tüketicileri korumak için daima olarak yenilikçi tahlillere ve hizmetlere dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişmiş ve gelişen dijital tehditlerle uğraş etmek için önde gelen uç nokta muhafazası, özel güvenlik eserleri ve hizmetleri ile Siber Bağışıklık tahlillerini içeriyor. 400 milyondan fazla kullanıcı Kaspersky teknolojileri tarafından korunmaktadır ve şirket 220.000’den fazla kurumsal müşterinin kendileri için en kıymetli olanı muhafazalarına yardımcı oluyor. kaspersky.com adresinden daha fazla bilgi edinin.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen