Pts. May 6th, 2024


PETRONAS Madeni Yağlar (PLI), 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere EMEA bölgesi liderlik grubunu stratejik olarak yine yapılandırdı. Yapılan değişiklikler, müşteri odaklı iş modelindeki gelişimin gerisinden geldi ve şirketin EMEA bölgesindeki pazar dinamiklerine ve müşteri gereksinimlerine süratli bir halde cevap verme yeteneğini artırmak için tasarlandı.

 

Yeni model, Orta ve Kuzey Avrupa İş Ünitesi Lideri Bart Janssen, İberya İş Ünitesi Yöneticisi Luca Gabella, İtalya ve Afrika İş Ünitesi Yöneticisi Ciro Lupo ve Türkiye ve Orta Doğu İş Ünitesi Yöneticisi Burak Işıldak tarafından yönetilecek olan dört farklı iş ünitesinden oluşuyor. Bu iş üniteleri, iş modelinin sürdürülebilirliğini sağlamak için temel finansal göstergelerle birlikte PLI’ın stratejik gündemi ve ticari sonuçlarını yönlendirme sorumluluğuna sahip olacak.

 

Yeni atamaların yanı sıra Jose Eliseo Abascal Di Giulio, departmanlar ortası ve içindeki etkileşimi daha da geliştirmek ve uçtan uca müşteri tecrübesi sağlamak üzere Pazarlama, Müşteri Hizmetleri ve Müşteri Harikalığı fonksiyonlarını içerecek formda yine düzenlenen EMEA bölgesi pazarlama tertibinin liderliğini üstlenecek.

 

İş Ünitesi Yöneticileri, Nisan 2023’te atanan EMEA Bölge Yöneticisi Giuseppe Pedretti’ye bağlı olacak.

 

Giuseppe Pedretti, yeni liderlik yapısına dair şunları söyledi: “Yeni liderlik yapımız altında EMEA bölgesinde sanayi çevikliği ve müşteri odaklılık konusunda bir sonraki adımı atacak kabiliyete sahibiz. Bu dönüşüm, mahallî operasyonlarımızı güçlendirerek takımların rekabet ortamında yollarını daha kolay bulmalarını ve müşterilerimize, iş ortaklarımıza, distribütörlerimize ve öbür paydaşlarımıza, birlikte eşsiz bir paha sunmalarını sağlıyor.” 

Giuseppe Pedretti, EMEA Bölgesi Yönetici Direktörü

1 Nisan 2023 tarihinden geçerli olmak üzere Giuseppe Pedretti EMEA Bölgesi Yönetici Yöneticisi olarak atandı. Giuseppe, daha evvel PLI’da Ticari İşlerden Sorumlu Lider olarak değerli bir tecrübenin yanı sıra, FMCG üslubu ticari harikalık uygulamalarını PLI’ya dahil eden başkan olarak haklı bir üne sahip. Bu, şirketin ana büyüme kanallarına yönelik üst seviye ve uzun vadeli büyüme stratejisi açısından büyük değer taşıyor ve bilhassa Çin (İpek Yolu), İtalya (Cavour), Brezilya (Strada) ve başkaları için pazara giriş yollarını açıyor. Giuseppe, Mart 2020’den bu yana Asya Bölge Genel Müdürü olarak üstlendiği son misyonunda PLI’nın Çin, Hindistan ve Malezya üzere yıldız pazarlarındaki ticari iş büyümesini ve operasyonlarını büyük bir muvaffakiyetle yönetti. Giuseppe, EMEA bölgesindeki sorumluluklarına ek olarak Arexons iş ünitesinin sorumluluğunu da üstleniyor.

Luca Gabella, İberya İş Ünitesi Başkanı

Avrupa ve Latin Amerika’da bankacılıktan otomotive, gaz ve akaryakıttan FMCG’ye kadar çeşitli bölümlerde farklı marifetlerde uzmanlaşan 20 yıllık tecrübeye sahip Luca Gabella, kısa bir mühlet evvel PLI’nin stratejik gündemini ve ticari sonuçlarını yönlendirmekten sorumlu olarak İberya İş Ünitesi Lideri olarak atandı. Luca strateji, operasyon idaresi, bütçeleme, lojistik, perakende, dağıtım, maliyet idaresi, insan gelişimi ve koçluk, iş süreçleri idaresi ve denetimi bahislerinde uzmanlaşmıştır. Rotadan pazara tasarım ve dağıtım ağı optimizasyonu mevzularında geniş tecrübeye sahiptir.

Bart Janssen, Orta ve Kuzey Avrupa’dan ve İhracattan Sorumlu İş Ünitesi Yöneticisi

İşin büyümesini hızlandırmak için faal dönüşüm, ticari operasyonların ve tertiplerin tasarlanması ve yürütülmesinde başarılı bir önder olarak 20 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Bart, Orta ve Kuzey Avrupa’dan ve İhracattan Sorumlu İş Ünitesi Yöneticisi olarak Fransa, İngiltere, Almanya, Benelüks, Avusturya, Polonya, Baltıklar, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Orta Asya için gündemi ve ticari sonuçları yönlendirmekten sorumlu olacak.

Janssen’in ticari stratejiler oluşturma, tedarik zincirlerinin optimizasyonu, operasyonel yeteneklerin geliştirilmesi, tertip yapılarının tekrar tasarlanması, organizasyonel aktifliği artırma, maliyetleri optimize etme ve işletme sermayesini uygunlaştırma maharetleri yıllar boyunca takdir edildi ve bu da ona yeni misyonunda ilerleme sağlayacak tecrübesi kazandırdı. Janssen, Tilburg, Hollanda’dan Ekonometri ve Operasyonel Araştırma alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Mesleği boyunca 30’dan fazla ülkede ve 5 kıtada yaşamış ve çalışmıştır.

BURAK IŞILDAK, Türkiye ve Orta Doğu İş Ünitesi Başkanı

Madeni yağ bölümünde 24 yıllık tecrübeye sahip olan Işıldak, 1998 yılından bu yana PLI’da çalışıyor. Başlangıçta Türkiye ve Orta Doğu’daki satışları yönetti ve bölgenin pazar müdürü oldu. Artık ise İş Ünitesi Lideri olarak bölgeye liderlik ediyor, yeni satış stratejilerini uyguluyor ve kapsamlı pazar bilgisiyle PLI’ın Türkiye ve Orta Doğu’daki büyümesine değerli katkılarda bulunuyor.

Jose E. Abascal Di Giulio, EMEA Bölgesi Pazarlama, Ticari Harikalık ve Müşteri Hizmetleri Başkanı

Giulio, mesleği boyunca Global Pazarlama ve Müşteri Harikalığı, Pazar Yönlendirme ve Satış Verimliliği hususlarında güçlü bir tutku geliştirdi. Elde ettiği fevkalâde sonuçlar ve geçmişteki kanıtlanmış performansıyla, çok sayıda kuruluşun iş amaçlarına ulaşmasına yardımcı oldu. Daha evvel PLI ASIA’da Pazarlama ve Ticari Harikalık Lideri olan Giulio, yeni yapılanmada EMEA bölgesinde vazife üstlendi. Bu yeni vazifesinde Giulio, Petronas’ı tercih edilen iş ortağı olarak pozisyonlandırmak için ticari teşebbüslerin tasarlanmasına, geliştirilmesine ve uygulanmasına liderlik etmek üzere EMEA için eksiksiz bir müşteri ve ticari tertip kurmaktan sorumlu olarak.

PETRONAS Madeni Yağlar Hakkında:

PETRONAS Madeni Yağlar (Petronas Lubricants International), Malezya’nın ulusal petrol şirketi Petronas’ın küresel madeni yağ üretim ve pazarlama iş koludur. 2008 yılında kurulan ve kökleri 1912 yılına kadar dayanan PETRONAS Lubricants International, global çapta 80’den fazla pazarda yüksek kaliteli otomotiv ve endüstriyel madeni yağ eserleri üretmekte ve pazarlamaktadır. Merkezi Kuala Lumpur’da bulunan PETRONAS Madeni Yağlar, 27 ülkede 30’un üzerinde pazarlama ofisine sahipken, 1993 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Şu anda birinci 10 ortasında yer alan PETRONAS Lubricants International (PETRONAS Madeni Yağlar), dünyanın önde gelen madeni yağ şirketlerinden biri olarak pozisyonunu korumak için agresif bir iş büyüme stratejisi yürütüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen