Cts. Nis 27th, 2024

Apple, düzenlediği “Scary Fast” etkinliğinde üç yeni işlemcisini resmi olarak tanıttı: M3, M3 Pro ve M3 Max. Her üç işlemci de 3 nm üretim süreci ile üretiliyor.

M3 işlemci, 8 çekirdekli bir CPU ve 10 çekirdekli bir GPU’ya sahip. M3 Pro ise 12 çekirdekli bir CPU ve 18 çekirdekli bir GPU ile geliyor. Son olarak M3 Max, 16 çekirdekli bir GPU’ya ve 40 çekirdekli bir GPU’ya sahip.

Apple, yeni işlemcilerinin donanım ışın izleme desteği ile grafikler için mükemmel olduğunu iddia ediyor. Buna ek olarak şirket, yeni çiplerin Dinamik Önbellekleme adını verdiği özelliği de desteklediğini söylüyor. Apple’a göre, Dinamik Önbellekleme ile her görev için yalnızca tam olarak ihtiyaç duyulan bellek miktarı kullanılıyor. Bunun sektörde bir ilk olduğunu vurgulayan Apple, ayrıca geliştiriciler için şeffaf ve yeni GPU mimarisinin temel taşı olduğunu söylüyor.

Yeni çipler Apple’ın MacBook Pro dizüstü bilgisayarının yeni modellerinde kullanılacak. Apple bugün, M3 modelleri ile çalışan ilk 14 inç MacBook Pro modellerini tanıttı. Bu modeller M3 çip ile 1.599 dolar ve M3 Pro ile 1.999 dolar başlangıç fiyatlarıyla satışa sunuluyor. 16 inçlik modelin başlangıç fiyatı ise M3 Pro ile 2.499 dolar ve M3 Max ile fiyatı 3.199 dolar olacak.

Şirket, yeni MacBook Pro modellerini yeni bir renk seçeneğiyle de satışa sunuyor. M3 Pro ve M3 Max’li MacBook Pro modelleri, çarpıcı yeni bir renk olan uzay siyahı ile raflarda olacak. Bu renge sahip olan kaplama, parmak izlerini büyük ölçüde azaltmak için bir anodizasyon mührü oluşturan çığır açan bir kimyaya sahip. M3 Pro ve M3 Max modellerinin gümüş rengi de mevcut. 14 inç M3’lü MacBook Pro ise gümüş ve uzay grisi renklerinde sunuluyor.

M3 çip ayrıca 24 inç hepsi bir arada iMac PC’nin yenilenmiş modelinde de kendine yer bulacak. Apple şöyle diyor: “M3 çip, 8 çekirdekli CPU, 10 çekirdeğe kadar GPU ve 24 GB’a kadar birleşik bellek desteği ile iMac’e performansta büyük bir sıçrama daha getiriyor.”

M3’lü iMac’in başlangıç fiyatı 1.299 dolar olarak açıklandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen