Per. May 2nd, 2024


BT VE YAZILIM KESİMİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KOLAYLAŞTIRAN HİZMET MODELİ: “CTO AS A SERVİCE”

 

 

Müşterilerine ve iş ortaklarına birçok farklı dalda yazılım ve eser geliştirme tahlilleri üreten, start-up projelerine teknoloji dayanağı veren PATH, “CTO As a Service” modelinde verdiği hizmetle öne çıkıyor.

 

 

                                                                                                            

 

2016 yılında kurulan PATH; deneyimleri, uzmanlığı ve geniş servis portföyü ile dünya çapında itibarlı müşterilere hizmet veriyor. Sunduğu hizmetleri her geçen gün geliştiren, uzman ve dinamik takımıyla 100’den fazla farklı tahlil üreten PATH, ‘’Sürekli olarak kaliteli ve inovatif tahliller sunmak” mottosuyla hareket ediyor.

 

CTO As a Service (CAAS) Nedir?

 

PATH’in sunduğu hizmetler ortasında öne çıkan “CTO As a Service” modeli; ana vizyon doğrultusunda gerçek stratejinin yanlışsız vakitte entegre edilmesi, geliştirme süreçlerinin düzenlenmesi, in-house ya da outsource BT gruplarının kaliteli proje çıktıları için idaresi üzere değerli mevzularda kritik bir rol üstleniyor. Bazen BT departmanı içindeki bir kısmın misyonlarının üstlenilmesi, bazen de CTO rolünün üstlenilmesi ile gereksinime nazaran hizmet verilen bu model sayesinde teknik vizyon, gerçek BT stratejileri ile buluşuyor.  

 

Pandemi devrinde iş hayatının öngörülemez ve geri dönüşü olmayan değişimiyle birlikte teknolojinin son yıllardaki süratli yükselişi de ivme kazanarak, günlük hayatımızın vazgeçilmezleri ortasındaki yerini sarsılmaz bir halde sağlamlaştırmaya devam ediyor. Günümüzde küçükten büyüğe tüm başarılı tertipler da bulundukları pazarlardaki varlıklarını sürdürmek/büyütmek için bu teknolojik değişime süratle ayak uyduruyorlar.

 

Mevcut teknolojilerin daima gelişimi, şimdi alıştığımız yeni alışkanlıkları süratle eskiterek, bir yenisini önümüze koyarken; firmaların da BT süreçlerinin her zamankinden daha dinamik ve sürdürülebilir idaresi konusunda verimli sonuçlar alma gereksinimi artıyor. İşte “CTO As a Service” tam da bu türlü bir gereksinim anında camı kırarak, süratlice tertiplerin içine su serpecek bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor.

 

Murat Baht: “Uyguladığımız Yeni Teknolojiler Firmalara Rekabet Avantajı Sağlıyor.”

 

PATH Product and Software House’un kurucusu Murat Baht bu servis ile ilgili şöyle konuştu: “BT yani bilgi teknolojileri, her vakit şirketlerin kritik departmanlarından biriyken, son yıllarda artan farkındalıkla birlikte hak ettiği kıymeti de görmeye başladı. CTO As a Service hizmetimizle firmaların ana amaçlarına uygun yazılım ve danışmanlık tahlilleri sunarken, markaların  bulundukları pazarda ana işlerine odaklanmalarına imkan sağlıyoruz. Böylelikle daima gelişen teknolojiye ayak uydurmak, inovasyon, değişen yazılım gereksinimleri üzere mevzular artık firmalar için bir fırsat haline dönüşüyor. Biz de bu tabloda, 20 yılı aşkın deneyimimizle müşterilerimizin ana maksatları doğrultusunda teknik vizyonlarını oluşturuyor, tüm yazılım geliştirme muhtaçlıklarını yanlışsız BT stratejileri ile devreye alıyoruz. Bu süreçte şimdiki ve çevik kod yazılımı, kaliteli proje çıktıları için markaların ek bir teknik takıma muhtaçlık duymayacağı halde, onların BT departmanları ya da bu departmanların bir ünitesi biçiminde konumlanarak hizmet üretiyoruz. Tekrar gereksinim ve talep doğrultusunda in-house teknik gruplara rehberlik edebiliyoruz. Böylece inovatif bir yaklaşım ile mevcut ve yeni teknolojileri firmaların DNA’larına işliyoruz.”

 

Neden “CTO As a Service”? / “CAAS” Modelinin Firmalara Sunduğu 6 Avantaj

 

BT Stratejisi

Firmaların iş maksatlarına uygun formda geliştirilen BT stratejisi sayesinde bütüncül ve karlı bir operasyon ortaya çıkıyor. Ayrıyeten, teknolojinin aktif kullanımı için sağlanacak rehberlik hizmetiyle iş operasyonlarının çıktı kalitesi artıyor. Tüm şirket ünitelerinin süreçlerinin inovatif bir bakış açısıyla sürdürülmesi sağlanıyor. 

 

Esnek Yaklaşım ve Sürdürülebilirlik

Sürekli gelişen ve değişen teknoloji, şirketlerin gereksinimlerine nazaran adapte ediliyor. Firma büyüklüğünden ve kesimden bağımsız olarak, her tertibin dinamik ve ölçeklenebilir bir formda yürütülmesi sağlanıyor. Sürdürülebilir yapısı sayesinde amaçlara uygun planların, rekabet halindeki öncelikleri dikkate alınarak dinamik bir yapıyla hayata geçirilmesi birçok kuruluş için muvaffakiyetin anahtarı… 

 

Güvenlik

Tüm işletmelerin Siber Güvenliği sağlamak için bilgi muhafaza sistemlerine muhtaçlığı bulunuyor. Siber Güvenliği güçlü bir formda sağlayan BT tahlilleri, eserleri, stratejileri ve BT altyapı tahlilleri CTO As a Service hizmetinin kapsamında yer alıyor. 

 

Bütçe

CTO As a Service modelinde firmalar BT muhtaçlık ve ihtiyaçlarına nazaran hizmet alarak, optimum bütçe yapılandırması sağlıyor. Böylece işletme ve operasyonel maliyetleri minimuma iniyor, optimum bütçeyle azamî yarar elde edilebiliyor.

 

Ölçülebilirlik

Ölçümlenebilir yapısı sayesinde BT gayelerine ulaşma, proje süreçleri, çıktıları üzere birçok bahiste verimli, şeffaf ve kolay takip edilebilen iş süreçleri yürütülüyor.

 

Rekabet Avantajı

Firmalara sürdürülebilir rekabet avantajı sağlayacak yeni teknolojilerin uygulanmasını kolaylaştırıyor. Böylece marka gücünün artmasına direkt katkı sağlıyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen