Cts. Nis 27th, 2024

Cep telefonlarını POS aygıtına dönüştüren Linkle Tahsilat hizmeti İşCep’te

Türkiye İş Bankası, iş yerlerinin POS aygıtı ya da web sitesine muhtaçlık duymadan yurt içinden ya da yurt dışından linkle ödeme almasını sağlayan “Linkle Tahsilat” özelliğini İşCep’ten kullanıma sundu.

E-ticaret ekosistemindeki büyümeyle birlikte çevrimiçi ödeme süreçlerine ve elektronik ödeme teknolojisine olan talep de artıyor. Ticari hayatı kolaylaştırmak için dijitalleşmeyi ve müşteri tecrübesini pürüzsüzleştirmeyi odağına alan İş Bankası, üye işyerlerinin cep telefonları aracılığıyla linkle ödeme alabileceği Linkle Tahsilat hizmetini 13,5 milyon kullanıcıya ulaşan İşCep’e taşıdı. 

“İşCep’e yeni dijital ödeme sistemleri eklemeye devam edeceğiz”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, insan odaklı teknoloji dizaynlarıyla müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak yenilikçi ürünler sunma ve eserleri dijitalleştirme stratejisi altında pek çok yeniliği hayata geçirdiklerini belirtti. Ekim ayında bölümde bir birincisi gerçekleştirerek kart hamileri için cep telefonlarını kredi kartına dönüştüren Dijital Kart tecrübesini başlattıklarını anımsatan Lüle, artık de cep telefonlarını POS’a dönüştüren bir tecrübesi iş yerlerinin kullanımına sunduklarını söyledi.

Lüle, ticari hayatı kolaylaştırmak için dijitalleşme ve müşteri tecrübesini pürüzsüzleştirme odaklarına değinerek “2019 yılında Maximum İşyerim’de hizmete sunduğumuz ‘Linkle Tahsilat’ uygulamamızı, birçok yenilikçi hizmeti barındıran ve 13,5 milyon kullanıcıya ulaşan ana temas noktamız olan İşCep’e taşıyarak, İşCep kullanan iş yerlerimizin ayrıyeten bir POS aygıtına muhtaçlık duymadan uygulama üzerinden ödeme alabileceği yeni bir devir başlatıyoruz” dedi.

Ödeme sistemleri alanındaki faaliyetlerini yenilikçi tahliller ve kusursuz müşteri tecrübesi yaklaşımıyla sürdürdüklerini belirten Lüle, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Cep telefonunu POS’a dönüştüren” İşCep Linkle Tahsilat hizmetimiz ile fiziki ya da Sanal POS deneyiminin sunduğu imkânları müşterilerimize cep telefonundan dijital olarak sunarak, web sitesi açma ya da fiziki POS suramı kaygısı olmadan, İşCep kullanıcısı işyerlerimizin kartla ödeme alma tecrübesini kolaylaştırıyoruz. Esnaf ve KOBİ’lerimizin linkle ödeme alma özelliği ile hem fiziki mağazalarda hem de uzaktan satış yaparken, peşin, taksitli ya da yabancı para ünitesindeki süreçler için ödeme almalarını mümkün kılıyoruz. Ödeme sistemleri alanında müşterilerimizin günlük hayatında basitçe kullanabilecekleri yeni dijital ödeme alma yöntemlerimizi İşCep’e eklemeye devam edeceğiz.”

Linkle Tahsilat nasıl çalışıyor?

Esnaf ve KOBİ’ler İşCep’te Linkle Tahsilat menüsünden bir ödeme sayfası irtibatı (link) oluşturarak bunu müşterilerine SMS, elektronik posta, anlık iletileşme ya da telefonun sunduğu öteki paylaşım uygulamalarıyla göndererek süreci başlatıyor. Müşterileri ise kendilerine ulaşan linke tıklayıp sipariş vermiş oldukları mal/hizmet bilgilerinin yer aldığı ödeme sayfasına ulaşarak ödemeyi gerçekleştirebiliyor. Böylelikle alışverişin ödeme alma ve yapma süreçleri dijital olarak süratli ve kolay bir biçimde gerçekleşebiliyor. 

Yurt içi Linkle Tahsilat süreçleri peşin ve taksitli olarak gerçekleştirilebiliyor. Yurt dışı satışlarda Türk Lirası haricinde Dolar, Euro, Sterlin üzere birçok para ünitesinin yanı sıra Visa, MasterCard, Amex, UnionPay, JCB, Discover, Diners Club dahil 7 farklı kredi ve banka kartı ile ödeme alınabiliyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen