Çar. May 1st, 2024

HUAWEI’nin Avrupa’daki Yeni Sıhhat Laboratuvarı Global Araştırmaları İlerletiyor

HUAWEI, Finlandiya’nın Helsinki kentinde yeni bir HUAWEI Sıhhat Laboratuvarı açtı. Son teknoloji test ekipmanlarıyla donatılan laboratuvar, HUAWEI’nin sıhhat ve fitness dalı için araştırma platformu olarak hizmet veriyor.

 

Yaklaşık 1.000 metrekare büyüklüğündeki laboratuvar, gerçek hayat uygulamalarından spor ve fitness algoritmaları üzerine teknolojik araştırmalar, girdilerin tespiti ve doğrulanması, standart Ar-Ge ve sanayi kuluçkası için açık araştırma platformları olarak hizmet verecek 20’den fazla spor tipini kapsayan çok çeşitli dünya standartlarında spor ekipmanlarıyla donatıldı.

 

Küresel Spor Bilimi ve Sıhhat Araştırmaları Alanında İlerleme

Sağlık ve fitness pazarındaki artan gereksinimin farkında olan HUAWEI, giyilebilir teknolojileri aracılığıyla sıhhat izleme algoritmalarında daha derin araştırmalar yapmaya kararlı. 2016’dan bu yana dünya çapında üç Sıhhat Laboratuvarı kuruldu: Çin’deki Xi’an ve Songshan Gölleri ve artık de Finlandiya’nın Helsinki kentinde.

 

Bu yıl HUAWEI, Ipsos ile iş birliği içinde 8 Avrupa ülkesinde 8.000’den fazla iştirakçiyle bir sıhhat araştırması gerçekleştirdi ve iştirakçilerin %92 üzere bir çoğunluğunun sıhhatle ilgili hayat şekillerinin en az bir tarafını uygunlaştırmak istediğini ve iştirakçilerin sırf %50’sinin fizikî uygunluk düzeylerinden şad olduğunu ortaya koydu. HUAWEI, dünya genelinde artan tüketici talebini daha âlâ karşılamak için spor ve sıhhat Ar-Ge’sine yatırım yapmaya devam ediyor. Finlandiya Sıhhat Laboratuvarı, 7 AB ülkesinde fizyoloji, yapay zeka, makine tahsili, yazılım testi ve yazılım mühendisliği olmak üzere 5 ana alanda 6 doktora ve 20 uzmandan oluşan multidisipliner bir bilimsel araştırma takımına sahip.

 

Dünya Standartlarında Spor Simülasyon Test Tesisleri 

Laboratuvar, 20’den fazla sporu kapsayan 200’den fazla fizyolojik ve biyomekanik göstergeyi izleyen 5 ana test alanında gerçeğe yakın spor ortamları ile senaryoları oluşturdu. Bu 5 ana alan ortasında zıt akımlı havuz, kayak simülatörü, çok işlevli koşu bandı, aletli koşu bandı ve çeşitli kardiyovasküler antrenmanlardan oluşan açık spor salonu alanı yer alıyor. Performans hem son derece gelişmiş makinelerle hem de HUAWEI WATCH GT 4 üzere HUAWEI’nin en yeni giyilebilir aygıtları kullanılarak ölçülüyor.

 

HUAWEI, yüzücülerin yüzme performanslarının gerçek bir formda değerlendirilebilmesini sağlamak için profesyonel standartlara dayalı kendi karşıt akım havuzunu inşa etti. Havuz, 350 m3/saat kadar denetim edilebilir debi üretebilen ve su sıcaklığı ile kalitesinin değiştirilmesine imkan tanıyan dinamik su jetleriyle donatıldı.

 

Kayak Avrupa’da en tanınan sporlardan olmaya devam ettiğinden, laboratuvar ayarlanabilir sürat, eğim ve interaktif rotalar ile direklere sahip bir kayak simülatörü hazırladı. Ayrıyeten kullanıcının suratını, pozisyonunu, açılarını, kuvvetlerini ve performans datalarını algılayan sensörlerle donatıldı.

 

Çok fonksiyonlu koşu bandı, 50 km/saate kadar ayarlanabilen suratlarla koşu, bisiklet, tekerlekli sandalye yarışı vb. test edebilir. Koşu bandı, gerçek dünyadaki yerleri ve rotaları simüle etmek için GPS aygıtlarından GPX datalarını bile içe aktarabilir. Böylelikle iştirakçilere koşu/bisiklet hünerlerini daha yanlışsız test edecek gerçek hayat senaryoları sunar. Kamera daha sonra iştirakçilerin performansını bilimsel olarak tespit ederek tekniğin gerçek vakitli geliştirilmesine imkan sağlamak için anında geri bildirim gönderir.

 

HUAWEI WATCH GT 4 Entegrasyonu: HUAWEI’nin Gelişmiş Sıhhat İzleme Giyilebilir Cihazı

Laboratuvar, günlük araştırma testlerini HUAWEI’nin en yeni HUAWEI WATCH GT 4 eserini kullanarak gerçekleştirecek. Akıllı saat ile fizyolojik dataları gerçek bir halde ölçmek için HUAWEI’nin önde gelen sıhhat ve fitness izleme teknolojileri kullanılacak. Örneğin, akıllı saatin TruSports bilimsel idman modeli, kullanıcıların koşu kabiliyetini ölçebilir, idman bilgilerini kaydedip tahlil edebilir, şahsileştirilmiş idman teklifleri ve idman planları sağlayabilir ve kullanıcıların bilimsel bir spor ve sağlıklı ömür üslubu sürdürmelerine yardımcı olabilir.

 

HUAWEI WATCH GT 4 ayrıyeten insan kardiyopulmoner kapasitesini (maksimum O2 hacmi) kıymetlendirmek için de kullanılacak, bu da araştırmacıların spor performansını daha bilimsel olarak değerlendirmelerine ve hatta antrenman güvenliğini artırmak için insan spor yeteneğini daha yanlışsız bir halde puanlamalarına imkan tanıyacak.

 

Ayrıca, saatin en yeni Stay Fit uygulaması ve Aktivite Halkaları, antrenman seansları sırasında genel hareket ve performansın değerlendirilmesini sağlayarak güç harcaması ve kalp sıhhatinin daha âlâ anlaşılmasına imkan tanıyor. En yeni HUAWEI TruSeenTM 5.5+ teknolojisi ile güçlendirilen saat, piyasada kullanılan ana algoritmalara kıyasla kalori harcama ve alım ihtiyaçlarını belirlemede yüksek doğruluk sağlıyor.

 

HUAWEI Avrupa Sıhhat Kurumları ve Araştırma Kümeleri ile El Ele

HUAWEI, yenilikçi spor ve sıhhat teknolojileri aracılığıyla tüketicilerin hayatlarını sahiden uygunlaştırmak için mahallî Fin kurumları ve bölgesel Avrupalı uzmanlarla faal olarak iş birliği yaptı.

 

iCARE4CVD, yapay zeka ve kardiyovasküler hastalıklar alanındaki en tezli araştırma teşebbüslerinden biri olan, tıp ve teknoloji sanayisi ile Avrupa Birliği’ni bir ortaya getiren IHI (Innovative Health Initiative) programının bir kesimi. HUAWEI şu anda iCARE4CVD’ye katılan tek giyilebilir aygıt üreticisi ve hasta motivasyonunu artırmaya yönelik teknikler geliştirecek çalışma paketine eş liderlik edecek. Buna ek olarak HUAWEI, fizikî aktivite, uyku kalitesi, kalp ve teneffüs işlevi üzere özellikleri günün 24 saati tarayabilen akıllı giyilebilir aygıtlar getirecek. Bu proje, kardiyovasküler hastalık tarama hizmetlerini güzelleştirmek için HUAWEI giyilebilir aygıtlarını kullanarak klinisyenlere kronik kardiyovasküler hastalık idaresini değiştirecek bilgiler verebilir.

HUAWEI, giyilebilir aygıtlar için en bilimsel ve titiz test standartlarından birine sahip en güzel 6 Avrupa üniversitesi ile Interlive konsorsiyumunu kurdu ve konsorsiyum, direkt ve türetilmiş ölçümleri ölçmek için tüketici giyilebilir aygıtları için en uygun uygulama tekliflerini geliştirmeye çalışıyor. İştirak, HUAWEI’nin giyilebilir teknoloji güvenilirliğini daha da güçlendirdi ve HUAWEI giyilebilir aygıtlarının dört standarda dayalı bilimsel geçerliliğinin devam etmesini sağlayacak: kalp atış suratı, adım sayıları, kalori harcaması ve VO2 Max (maksimum oksijen alımı).

HUAWEI şu anda, engelli kullanıcıların gereksinimlerine yönelik araştırmalarını ilerletmek için Avrupa üniversiteleri ve engelli sıhhat merkezleriyle araştırma iş birliğini sürdürmeyi planlıyor. Bu atılım, HUAWEI’nin kapsayıcılığa gerçek attığı adımı işaret ediyor ve engelli bireylere daha faal bir ömür biçimi getiriyor. Tekerlekli sandalye kullanıcılarının spor ve fitness idaresi gereksinimlerini anlayarak ve daha fazla tahlil ortaya çıkararak, kullanıcılar HUAWEI’nin gelecekteki akıllı giyilebilir aygıtlarında daha dinamik bir spor sıhhati ve performans izleme teknolojisi bekleyebilirler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen