Paz. Nis 28th, 2024

İçindekiler

  1. Daha büyük ekranlar
  2. A18 ve A18 Pro önemli iyileştirmeler sunacak
  3. 5x optik yakınlaştırma
  4. Ultra Geniş lense 48MP çözünürlük
  5. Üretken yapay zeka özellikleri

iPhone 15 serisi çıkalı henüz çok fazla bir süre olmadı. Ancak şimdiden gelecek serinin söylentileri ortada dolaşmaya başladı bile. Söylentilere göre, yeni iPhone 16 serisinin 2024’te aşağıda sıraladığımız 5 büyük yenilemeyi alacağı ilk gelen haberler arasında. Henüz iPhone 16’nın gelmesine en az on ay var. Elbette o zamana kadar çok şey değişebilecek olsa da iPhone 16 modellerinde görme ihtimalimizin yüksek olduğu 5 geliştirmeye göz atıyoruz.

Daha büyük ekranlar

Analist Ross Young, Apple’ın iPhone 16 Pro ekranlarını 6,1 ve 6,7 inçten, 6,3 ve 6,9 inçe çıkaracağına inanıyor. Bir Weibo sızıntısı da bu olasılığı doğruladı. Apple blogu MacRumors da bir sonraki Pro telefonların boyutu ve ağırlığı hakkında sızan ayrıntıları paylaştı ve bunlar diğer iki haber ile örtüşüyor.

A18 ve A18 Pro önemli iyileştirmeler sunacak

Apple, iPhone 15 Pro serisi ile 3nm sürecine dayalı ilk işlemcisini tanıttı. A17 Pro, CPU’yu biraz geliştiriyor ve yenilenmiş bir GPU içeriyor. Biraz daha teknik bir yaklaşımla, Apple’ın yakında çıkacak olan A18 çipinin üretim sürecini değiştirmesi ve muhtemelen güç tüketimi, ısı yönetimi ve CPU gücünde iyileştirmeler getirmesi bekleniyor.

Jeff Pu, Apple’ın A18 çipinin en az iki varyasyonunu geliştireceğini söylüyor; bir temel model ve Pro telefonlar için bir Pro versiyonu.

5x optik yakınlaştırma

Apple, iPhone 15 Pro Max ile 5x optik yakınlaştırmalı özel bir lens ekledi. Daha önce The Elec, Apple’ın her iki Pro modeline de bir periskop lens eklemeyi planladığını bildirmişti. Yayın, ekran boyutundaki artış sayesinde şirketin 2024 yılında her iki Pro modeline de tetra prizma lens ekleyebileceğine inanıyor.

Bu Pro kullanıcıları için büyük bir gelişme olsa da Pro Max sahipleri yeni bir özelliğe sahip olmayacak, çünkü son sürümde zaten bir periskop lensi var.

Ultra Geniş lense 48MP çözünürlük

Analist Jeff Pu, Apple’ın iPhone 16 Pro modellerindeki Ultra Geniş lensi 48MP çözünürlüğe sahip olacak şekilde yükselteceğine inanıyor. Başka bir deyişle bu, kullanıcıların daha da ayrıntılı RAW fotoğraflar çekebilecekleri anlamına geliyor.

Üretken yapay zeka özellikleri

Tüm bu özellikler arasında son haftalarda hakkında en çok şey duyduğumuz özellik üretken yapay zeka. Ancak ne kadarının iOS 18’de yer alacağından ve ne kadarının iPhone 16 modellerine özel olacağından hala emin değiliz.

Jeff Pu’ya göre Apple 2023’te birkaç yüz ve gelecek yıl daha da fazla yapay zeka sunucusu inşa ediyor. Bulut tabanlı yapay zeka ile cihaz içi veri işlemeyi birleştiren Apple, 2024’ün sonlarına doğru üretken yapay zekasını iPhone ve iPad’lerde kullanıma sunacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen